Kleine mediaspelers willen meer journalistieke samenwerking met VRT

 Leestijd: 3 minuten

0

Kleine mediaspelers vragen focus op de journalistieke inhoud die de VRT maakt, en pleiten eveneens voor meer inhoudelijke samenwerking. “De VRT moet een volwaardige, informatieve mediaspeler zijn die zijn kracht inzet in samenwerking met anderen om ...

In het kort

Kleine mediaspelers vragen focus op de journalistieke inhoud die de VRT maakt, en pleiten eveneens voor meer inhoudelijke samenwerkingen. “De VRT moet een volwaardige, informatieve mediaspeler zijn die zijn kracht inzet in samenwerking met anderen om in Vlaanderen een pluriform en betrouwbaar medialandschap te creëren”, zei Gie Goris van Media.21 tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement.

Ides Debruyne (journalismfund.eu) vindt dat er gezamenlijk gezocht moet worden naar antwoorden op de vragen hoe het publiek beter geïnformeerd kan worden. “Ik hou graag een pleidooi om met evenveel enthousiasme op zoek te gaan naar manieren om de Vlaming kwaliteitsnieuws te bezorgen als er enthousiasme bestaat voor een Vlaamse Netflix.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid