Leefmilieu Brussel schuift miljoenenfactuur Koninklijke Schenking door

 Leestijd: 2 minuten

0

Leefmilieu Brussel wil ongeveer 7 miljoen euro terugvorderen van de Regie der gebouwen voor allerlei werken in en rond de Koloniale Tuin en het Sobieskipark in Laken. Die parken zijn eigendom van de Koninlijke Schenking en ...

In het kort

Leefmilieu Brussel wil ongeveer 7 miljoen euro terugvorderen van de Regie der gebouwen voor allerlei werken in en rond de Koloniale Tuin en het Sobieskipark in Laken. Die parken zijn eigendom van de Koninlijke Schenking en een overeenkomst uit 1992 voorzag niet dat Brussel die kosten moest dragen. Dat antwoordde Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) op een vraag van Cieltje Van Achter (N-VA).

De Regie der Gebouwen valt uit de lucht. “Op basis van mijn informatie blijkt dat Leefmilieu Brussel ons niet heeft geïnformeerd dat de omheining van het Sobieskipark en de Koloniale Tuin zou gerestaureerd worden ten bedrage van 2,4 miljoen euro”, zegt woordvoerder Johan Vanderborght van de Regie der Gebouwen. “Wij gaan dit verder onderzoeken.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid