Kerstavond bij Brusselse daklozen

 Leestijd: 6 minuten

1

Kerstavond 2019. De duisternis is al enkele uren gevallen wanneer enkele vrijwilligers, gepakt en gezakt met voedsel, samenkomen aan het Brussels Noordstation. Initiatiefnemer Lautaro Den Dauw arriveert met verse rijst, linzen en kip. Een andere vrijwilliger, ...

In het kort

24 december 2019. De duisternis is al enkele uren gevallen wanneer enkele vrijwilligers, gepakt en gezakt met voedsel, samenkomen aan het Brussels Noordstation. Initiatiefnemer Lautaro Den Dauw arriveert met verse rijst, linzen en kip. Een andere vrijwilliger, Frederico en zijn elfjarige zoon hebben koffie, thee en pudding bij. Al drie jaar lang trekt een tiental vrijwilligers, samen met hun families door Brussel tijdens de kerstdagen om dak- en thuislozen een warme maaltijd te schenken.

“Eigenlijk is het een kwestie van menselijkheid”, zegt Den Dauw. “Hoe kan je helemaal niets doen wanneer je een vrouw van 80 jaar in haar rolstoel op straat ziet zitten? Wanneer vrouwen en kinderen in de kou staan? Ik zou graag meer willen doen en ik besef dat ik als individu weinig vermag, maar ik ga toch proberen om me te blijven inzetten voor mensen die het minder goed hebben.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid