Naar de Arabische les om sneller Nederlands te leren

 Leestijd: 2 minuten

0

Taallessen Arabisch vanuit een seculiere invalshoek, in plaats van in koranscholen, zijn in Brussel al vier jaar een succes. Tegelijkertijd de moedertaal en Nederlands leren, zorgt ervoor dat kinderen beide talen sneller onder de knie krijgen. ...

In het kort

Taallessen Arabisch vanuit een seculiere invalshoek, in plaats van in koranscholen, zijn in Brussel al vier jaar een succes. Tegelijkertijd de moedertaal en Nederlands leren, zorgt ervoor dat kinderen beide talen sneller onder de knie krijgen. Vlaanderen huldigt echter nog steeds het omgekeerde principe: het Nederlands komt altijd eerst. Voor die aanpak zijn er echter geen wetenschappelijke argumenten. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wil niettemin een taaltest Nederlands invoeren in de derde kleuterklas.

Al voor het vierde jaar op rij verzorgt een team van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) seculiere lessen Arabisch buiten de schooluren voor 300 kinderen van 6 tot 15 jaar. Tot vier jaar geleden waren Brusselse jongeren van Arabische afkomst voor onderwijs in hun moedertaal aangewezen op koranscholen.

Het project, voornamelijk gefinancierd met fondsen uit de VUB Foundation, heeft veel succes. “Met overvolle wachtlijsten is een uitbreiding van het project aan de orde,” zegt Sami Azar, coördinator van het project.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid