Bouwheer komt eerst voor Brussels Gewest

 Leestijd: 6 minuten

1

Het Brussels Gewest beloofde bij grote stadsontwikkelingsprojecten het publiek te betrekken, maar legde zelf de grote lijnen al vast. Burgers en gemeenten zeggen dat ze voor voldongen feiten staan en vragen zich af hoe het zit met ...

In het kort

Het Brussels Gewest wil bij grote stadsontwikkelingsprojecten het publiek betrekken, maar legde zelf de grote lijnen al vast. Burgers en gemeenten zeggen dat ze voor voldongen feiten staan en vragen zich af hoe het zit met de beloofde participatie. De Josafat-site in Schaarbeek illustreert de situatie goed.

Het Brussels Gewest legt momenteel voor tien ‘strategische zones’ de bestemming voor de volgende decennia vast. Het heeft speciaal daarvoor een nieuw instrument gecreëerd, het Richtplan van Aanleg (RPA). Burgers en de gemeenten worden geacht hun mening te geven over de plannen. Voor Josafat loopt momenteel een openbare raadpleging.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid