Aantal waterafsluitingen gedaald door agressie tegen personeel

 Leestijd: 3 minuten

0

In 2018 werden 1.042 minder gezinnen afgesloten van het waternet dan het jaar ervoor. Een belangrijke reden voor die daling: na verschillende gevallen van fysieke agressie tegen personeel dat het water moest afsluiten, zette watermaatschappij De Watergroep ...

In het kort

Uit een nieuw rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) blijkt dat er in 2018 minder gezinnen van drinkwater werden afgesloten. Zo’n afsluiting gebeurt uiteenlopende redenen, bijvoorbeeld nadat waterfacturen te lang onbetaald blijven. Het aantal afsluitingen is in 2018 met 57 % gedaald, berichtten verschillende media vandaag.

Het totaal aantal van het waternet afgesloten gezinnen lag in 2018 op 920, een daling met in totaal 1.042 ten opzichte van 2017. Volgens het rapport van de VMM is die sterke daling van het aantal afsluitingen “in belangrijke mate te wijten aan de daling van het aantal afsluitingen bij Water-link en De Watergroep”.

De reden daarvoor blijkt simpel. Bij die laatste lag de afsluitingsprocedure immers van begin februari 2018 tot begin 2019 stil nadat het personeel meermaals te maken had met agressie tijdens waterafsluitingen.

“Het klopt dat er gevallen geweest zijn van agressie tegenover onze medewerkers bij het afsluiten van de drinkwateraftakking”, zegt woordvoerster van De Watergroep Kathleen De Schepper. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal afsluitingen door De Watergroep daalde van 578 in 2017 naar 11 in 2018.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid