De schande van armoede

 Leestijd: 6 minuten

5

Beleidsmakers en regeringen die ervan uitgaan dat de armoede zal dalen als de economie maar groeit, zijn ziende blind. Groeiende economische welvaart blijkt namelijk geen garantie voor de vermindering van armoede, tonen talloze onderzoeken aan. De ...

In het kort

Het heersende gedachtegoed gaat ervan uit dat als de economie groeit en de koek groter wordt, iedereen er automatisch beter van zal worden. Economisch succes wordt zo een individuele keuze. Wie die keuze niet maakt, moet maar op de blaren zitten. Beleidsmakers en regeringen die ervan uitgaan dat de armoede zal dalen als de economie maar groeit, zijn ziende blind. Groeiende economische welvaart blijkt namelijk geen garantie voor de vermindering van armoede, blijkt uit talloze onderzoeken.

Dit is een voorpublicatie uit ‘Uit woede en onbegrip, een pamflet over de schande van armoede’ van Jos Geysels en Erik Vlaminck, naar aanleiding van de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Het pamflet wordt onderschreven door onder meer Peter Adriaenssen, Phara de Aguirre, Bea Cantillon, Herman Van Goethem, Paul De Grauwe, Wim Van Lancker Tom Lanoye, Geert Mak, Jeroen Olyslaegers en Caroline Pauwels.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid