Betonboeren en multinationals stutten Vlaamse PPS-zwembaden

 Leestijd: 6 minuten

0

De twee grootste bedrijven die in Vlaanderen publiek-private zwembaden bouwen en exploiteren, Sportoase en S&R Group, steunen op twee grote Vlaamse bouwgroepen en twee concurrerende dochters van Franse multinationals. Verschillende dochtervennootschappen die effectief de publieke zwembaden uitbaten, ...

In het kort

De twee grootste bedrijven die in Vlaanderen publiek-private zwembaden bouwen en exploiteren, Sportoase en S&R Group, steunen op twee grote Vlaamse bouwgroepen en twee concurrerende dochters van Franse multinationals. Intercommunale Farys lijkt de vreemde eend in de bijt.

In 2003 was een PPS-zwembad nog onbekend terrein voor zowel lokale besturen als de betrokken bedrijven, maar ondertussen is de sector redelijk volwassen. Vier bedrijven, twee grote en twee kleinere, beheersen de markt. Wie zit achter deze bedrijven die meer en meer publieke zwembaden uitbaten? En waarom moest een waterintercommunale het marktfalen helpen oplossen?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid