Nieuwkomers beter activeren maakt vergrijzingskost beheersbaar

 Leestijd: 3 minuten

1

Migratie kan een positief effect hebben op de Belgische economie en de sociale zekerheid. Om dat te realiseren zijn er volgens de Vergrijzingscommissie wel maatregelen nodig om nieuwkomers sneller aan de bak te krijgen. “De voorbije ...

In het kort

Migratie kan een positief effect hebben op de Belgische economie en de sociale zekerheid. Om dat te realiseren zijn er volgens de Vergrijzingscommissie wel maatregelen nodig om nieuwkomers sneller aan de bak te krijgen. “De voorbije jaren slaagden we er niet in om migranten voldoende te activeren. Andere landen slagen daar beter in”, zegt voorzitter van de Vergrijzingscommissie Johan Van Gompel.

De Studiecommissie voor de Vergrijzing stelde deze week haar jaarlijks rapport voor in het federaal parlement. In dat rapport buigt de Vergrijzingscommissie zich over de budgettaire en sociale gevolgen van de vergrijzing.

Volgens Kamerlid Evita Willaert (Groen) toont het rapport aan dat migratie een positief effect heeft op de Belgische economie en op de sociale zekerheid. De voorzitter van de Vergrijzingscommissie nuanceert.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid