Gent doet volkscamping strop om de hals

 Leestijd: 7 minuten

2

De zoektocht naar openbare groene ruimte botst in Gent op verzet van een lokale camping. De camping moet ten laatste begin 2023 wijken voor een nieuw natuurgebied. De hechte, maar kwetsbare bewonersgemeenschap is niet te spreken ...

In het kort

De zoektocht naar openbare groene ruimte botst in Gent op verzet van een lokale camping. De camping moet ten laatste begin 2023 wijken voor een nieuw natuurgebied. De hechte bewonersgemeenschap is niet te spreken over de beslissing van de stad. De kwestie beroerde de Gentse gemeenteraad.

Gent wil 140 hectare extra groen realiseren en zo’n 255 ha bestaand groen definitief beschermen. Meer bossen, parken, natuurgebieden, meer ruimte om te spelen of te wandelen, en dat voor alle Gentenaars. Niet alle Gentenaars worden echter gelukkig van het zogeheten  RUP Groen. Camping ’t Stropke moet plaats maken voor het toekomstige natuurgebied “de Sneppemeersen”. De mensen van de camping voelen zich in hun bestaansrecht bedreigd.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid