Vriendjespolitiek en gebrek aan visie bij Departement Omgeving

 Leestijd: 6 minuten

0

Van vriendjespolitiek bij bevorderingen, tot een gebrek aan visie, leiding en inspraak. De ambtenaren van het Vlaams Departement Omgeving, dat zich onder meer bezighoudt met klimaat, milieu en openbare ruimte, zijn bijzonder negatief over hun werkomgeving. ...

In het kort

Van vriendjespolitiek bij bevorderingen, tot een gebrek aan visie, leiding en inspraak. De ambtenaren van het Vlaams Departement Omgeving, dat zich onder meer bezighoudt met klimaat, milieu en openbare ruimte, zijn bijzonder negatief over hun werkomgeving. Dat blijkt uit de resultaten van een uitgebreide personeelsbevraging die Apache kon inkijken.

Het personeel van het Vlaams Departement Omgeving mankeert een duidelijke visie bij leidinggevenden, vindt dat de communicatie met het management niet vlot verloopt, en is niet te spreken over vriendjespolitiek bij aanwervingen en bevorderingen.

Om de twee jaar bevraagt de Vlaamse overheid al haar medewerkers en managers hoe ze hun werk beleven. Eind vorig jaar namen twee op drie personeelsleden uit 42 verschillende entiteiten aan deze personeelspeiling deel. Begin mei werden de algemene resultaten bekend gemaakt, maar de resultaten per entiteit bleven binnenskamers. Apache kon de resultaten van de tweejaarlijkse personeelsbevraging nu wel inkijken.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid