België sluit Eritreeërs op nadat ze asiel aanvragen

 Leestijd: 2 minuten

0

België sluit Palestijnse en Eritrese mensen op de vlucht op zodra zij asiel aanvragen. Dat melden opvanggezinnen en mensenrechtenadvocaten, en wordt bevestigd door de Dienst Vreemdelingenzaken.

In het kort

België sluit Palestijnse en Eritrese mensen op de vlucht op zodra zij asiel aanvragen. Dat melden activisten en mensenrechtenadvocaten, en wordt bevestigd door de Dienst Vreemdelingenzaken.

“Sommige vreemdelingen die in België asiel aanvragen, worden in gesloten centra gehouden in afwachting van hun terugkeer naar een ander EU-land dat verantwoordelijk is voor de behandeling van hun aanvraag”, laat woordvoerder Dominique Ernould aan Apache weten. “Dit is het geval voor Eritreeërs, Palestijnen en asielzoekers van andere nationaliteiten.”

Niet alle asielzoekers worden opgesloten. “Het aantal plaatsen in de gesloten centra is beperkt”, verklaart woordvoerder Ernould.

Vooral voor Eritrese asielzoekers kunnen uitwijzingen via de Dublinprocedure gevaarlijk zijn. Verschillende Eritrese asielzoekers werden al vanuit ons land naar Zwitserland gestuurd, en lopen daar het risico op gedwongen terugkeer naar Eritrea.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid