Nieuw onderzoek bevestigt: antiradicaliseringsbeleid Homans contraproductief

 Leestijd: 3 minuten

0

Afgelopen week presenteerden onderzoekers Nadia Fadil en Silke Jaminé (KULeuven) een kritisch rapport over het Belgische antiradicaliseringsbeleid. Het onderzoek bevestigt de steeds grotere consensus dat projecten die bedoeld zijn om radicalisering tegen te gaan, niet of ...

In het kort

In het Egmontpaleis in Brussel werden gisteren (19/09) twee recente onderzoeken naar het Belgische antiradicaliseringsbeleid voorgesteld. Het boek ‘Radicalisation in Belgium and the Netherlands‘ van Nadia Fadil (KULeuven), Martijn De Koning (Universiteit van Amsterdam) en Francisco Ragazzi (Universiteit Leiden), dat in mei dit jaar verscheen, werd voorgesteld.

Tegelijk was er de presentatie van een nieuw rapport, getiteld ‘Tussen Preventie en Veiligheid: De Belgische aanpak in de strijd tegen radicalisering‘ van Silke Jaminé (KULeuven) en Nadia Fadil.

De onderzoeksrapporten die aangeven dat het beleid, zoals uitgetekend door bevoegd Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA), contraproductief werkt, stapelen zich op.

Leden van de voormalige commissie ter preventie van gewelddadige radicalisering, reageren op de bevindingen van de onderzoekers.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid