Durven kijken naar trauma

 Leestijd: 7 minuten

0

We durven niet onverschrokken naar trauma kijken. Want “trauma ontkent, minimaliseert, culpabiliseert en moffelt weg”. “De meer accurate wetenschappelijke inzichten en de verbeterde behandelmethoden van het voorbije decennium kunnen niet beletten dat slachtoffers van trauma al ...

In het kort

We durven niet onverschrokken naar trauma kijken. Want “trauma ontkent, minimaliseert, culpabiliseert en moffelt weg”. “De meer accurate wetenschappelijke inzichten en de verbeterde behandelmethoden van het voorbije decennium kunnen niet beletten dat slachtoffers van trauma al te vaak in de kou blijven staan.”

Aan het woord is Margo Van Landeghem. In haar eerste boek Durven kijken naar trauma. Gezien worden in de Geestelijke Gezondheidszorg laat de psycholoog en psychotherapeut traumapatiënten en hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen aan het woord. Die blijken erg moeilijk de weg te vinden naar de hulpverlening. Verontwaardigd stelt Van Landeghem vast dat het in de psychiatrische ziekenhuizen aan tijd en middelen ontbreekt om het probleem in de kern aan te pakken.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid