Melikan Kucam (N-VA) haalde Yaramis-clan naar Stuivenbergwijk

 Leestijd: 3 minuten

1

De haven, de politie, de stad, de kerk, de politieke wereld, … De Yaramis-clan die centraal staat in het grootschalige onderzoek naar drugshandel in Antwerpen, zou gepoogd hebben in zowat alle geledingen van de maatschappij door ...

In het kort

De haven, de politie, de stad, de kerk, de politieke wereld, … De Yaramis-clan die centraal staat in het grootschalige onderzoek naar drugshandel in Antwerpen, zou gepoogd hebben in zowat alle geledingen van de maatschappij door te dringen. Onder meer de schoonbroer van Melikan Kucam (N-VA) werd in dat verband gisteren opgepakt. Kucam zelf wordt ervan verdacht voor grof geld visa te hebben verkocht.

Het verhaal over hoe de Yaramis-clan begin jaren ’90 vanuit Turks Koerdistan naar de Antwerpse wijk Stuivenberg afzakte is bijzonder.

Melikan Kucam speelde daarbij immers een cruciale rol. Al moet er ter ter nuancering meteen bij vermeld worden dat de achternaam Yaramis allerminst synoniem staat voor lidmaatschap van een criminele bende. De achternaam is in de regio van oorsprong bijzonder courant.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid