Koro 12 december 2018

12 december 2018 Bert Verhoye
bert-300x300-300x300

Wever was toch de mens die destijds uit zijn nek kwakkelde dat er alleen nog kon bespaard worden op de sociale zekerheid. Deze dagen spraken de feiten hem tegen. Er wordt tegenwoordig ook veel bespaard op N-VA-ministers.

Beroepssukkelaar Van Overtveldt gaat weliswaar een kleine 500.000 euro krijgen om de overgang naar het mens-zijn eenvoudiger te maken. Sander Loones was enige weken minister van landsverdediging, maar dat is te kort voor een oprotpremie. Geef hem een F16 voor op zijn nachtkastje.

De kletskopwuivende Michel heeft de kans van zijn leven gemist om Wever op de valreep nog een woordspeling te bezorgen. Op weg naar Marrakech had hij een tussenlanding met persconferentie moeten organiseren op het vliegveld Kloten in Zurich. De klotencoalitie was zonder twijfel woord van het jaar geworden.

Opbeurend nieuws komt dan weer van het bedrijf Tesla, dat zelfbetogende gele hesjes heeft ontworpen. De jasjes gaan vanzelf op de grond liggen als ze een klop krijgen van een matrak.

Inmiddels is Wever hersteld van de lichte beroerte toen bleek dat het land zonder hem verder kon. Omdat het land groter is dan het stadsdorp Antwerpen, richt hij alle aandacht weer op de vestiging aan de Schelde. "Wie de tafel nu verlaat, stort de stad in een uitzichtloze crisis", probeert hij de sp.a te chanteren.

Die zes zeteltjes, hij heeft ze zo hard nodig. Hoe dan ook, het zal weer de schuld zijn van de sossen. Zes jaar stront op hun kop en nu een anjer, ik weet niet of dat werkt. Hij wou toch zo graag de sossen uit het stadhuis. Ze zijn eruit. Welnu.

Maar dan komt daar die onbetrouwbare kiezer en Wever gaat nog eens op zijn platgestreken smoel. Wie aan de tafel zit en dringend moet plassen, plast in zijn/haar broek om de stad niet in een uitzichtloze crisis te storten. Gaan we naar een Antwerpen met een regeringscommissaris voor zes jaar ? Ach, laten we KORO op een luchtige wijze besluiten.

bert-300x300-300x300

Frank Raes is gelukkig gescheiden en zijn ex heeft al een andere aanstaande ex. De Noordzee is blij dat De Backer staatssecretaris blijft van de Noordzee (37 procent van de pilchards waren voor).

En als Jean-Marie Pfaff volgend jaar met pensioen gaat, zal dat pensioen heel klein zijn, althans niet van die omvang dat het de status van de Pfaffs op de hoogte blijft tillen van vandaag. Dan heb je heel je leven ballen gepakt en aan het eind heeft het leven je goed bij je ballen. Ze zullen nog een jaar of twintig moeten proberen hun villa te verkopen. Of wie weet steekt Van Overtveldt een handje toe * KORO, de rubriek van de goede gedachten en de positieve daden *

LEES OOK