De kracht van tonaliteit

 Leestijd: 3 minuten

4

Het gebeurt niet elke dag dat een ranzige flater van een communicatiedienst de regering aan de rand van de ravijn brengt. Dat die twijfelachtige eer uitgerekend N-VA toekomt, is geen toeval. De banden met neofascistische ...

In het kort

Het gebeurt niet elke dag dat een ranzige flater van een communicatiedienst de regering aan de rand van de ravijn brengt. Dat die twijfelachtige eer uitgerekend N-VA toekomt, is geen toeval. De banden met neofascistische organisaties zoals Schild & Vrienden, studentenorganisaties zoals NSV en KVHV en agitprop websites als Sceptr zijn nauw.

De vraag is dan ook niet zozeer hoe het kon dat de ranzige campagne die de partij op poten zette tegen het migratiepact groen licht kreeg van Bart De Wevers rechterhand Joachim Pohlmann. De vraag is eerder: hoe is de communicatiedienst van een partij die zichzelf als conservatief rechts ziet zover heen geraakt dat ze een dergelijke racistische campagne uittekende?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid