Herbeleef Café Apache #7 • Menselijke Grondstof

 Leestijd: 1 minuut0

Het boek “Menselijke grondstof. Over leven op de bodem van de Europese arbeidsmarkt” van Herman Loos is de inspiratie voor deze Café Apache. Vanavond vanaf 20u kunt u het debat op deze pagina live volgen.

“Menselijke grondstof is, na zeven jaar ploeteren op de bodem van de arbeidsmarkt, een pessimistisch verhaal. De auteur gelooft echter in de toekomst. De actieve welvaartsstaat was een laatste stuiptrekking van een sociaal systeem dat van menselijke grondstof haar fundament maakte. De vraag is enkel wanneer we de transitie inzetten naar de arbeidsarme welvaartsstaat: wanneer het kan, of wanneer het echt niet anders meer kan?”

Samen met Herman Loos (auteur), Dirk Schoeters (ABVV), en Stijn Baert (econoom UGent en UA) gaan we hier dieper op in en blikken we vooruit.

Het debat gaat door in de Theatergarage, het coöperatief theater.

Moderator: Luc De Cleir

Stuur een mail naar marketing@apache.be om in te schrijven.
Zoals steeds is het debat gratis voor leden. Niet-leden betalen 2 euro inkom.

Auteur: Stef Arends

Stef Arends volgde de bachelor Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven en de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Hij maakt verhalen met tekst en video, waarvan er een aantal te zien zijn op vimeo.com/stefarends.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid