Economische groei fnuikt klimaatdoelstellingen

 Leestijd: 5 minuten

1

Als je de regering mag geloven, zit Vlaanderen op het goede spoor inzake milieu en klimaat. Een rapport van BP – het voormalige British Petroleum – toont echter aan dat de CO2-uitstoot vorig jaar toenam. Er ...

In het kort

Als je de regering mag geloven, zit Vlaanderen op het goede spoor inzake milieu en klimaat. Een rapport van BP – het voormalige British Petroleum – toont echter aan dat de CO2-uitstoot vorig jaar toenam. Er gaapt dan ook een diepe kloof tussen woorden en daden, zeggen experts. ‘Het kalf van de groei zal hoe dan ook geslacht moeten worden.’

Eerder deze maand besliste de Vlaamse regering over heel wat klimaatgevoelige dossiers. Zo werden er beslissingen genomen over het Energieplan, het Lucht- en klimaatbeleidsplan en het fameuze Afvalplan.

Op het eerste zicht lijken deze beslissingen best ambitieus om onze klimaatdoelstellingen te bereiken, maar de realiteit blijkt taaier.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid