‘Alleen ultieme transparantie kan corruptie bestrijden’

 Leestijd: 1 minuut

0

Journalisten staan steeds meer onder druk van overheden en het bedrijfsleven. Onderzoeksjournalist Miranda Patručić van het Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) denkt dat dit komt omdat journalisten steeds beter in hun vak worden. “We ...

In het kort

Door middel van rechtszaken, publieke verdachtmakingen of regelrechte bedreigingen wordt steeds vaker geprobeerd journalisten het zwijgen op te leggen. In enkele maanden tijd werden onlangs een Maltese en een Slowaakse onderzoeksjournalist in verdachte omstandigheden vermoord. Beiden waren ze bezig met het onderzoeken van corruptiezaken.

Marina Patručić werkte samen met de Slowaakse Ján Kuciak aan het Organised Crime and Corruption Project, een internationaal collectief van journalisten die gezamenlijk globale corruptie- en witwaspraktijken aan het licht brengen.

We spreken haar op de European Investigative Journalism Conference (EIJC), een Europese conferentie voor onderzoeks- en datajournalisten.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid