Wielerploeg Lotto-Soudal meet zich coöperatieve façade aan

 Leestijd: 4 minuten

0

De vennootschap achter de Belgische wielerploeg Lotto-Soudal wordt omgevormd tot coöperatie. Door kapitaal op te halen bij wielerminnende ondernemers en supporters, wil men de ploeg minder afhankelijk maken van eigenaar de Nationale Loterij en tegelijk het draagvlak van de wielerploeg vergroten. Op heel veel inspraak moeten die nieuwe geldschieters echter niet onmiddellijk rekenen.

Met de aanstelling van wielermakelaar en ex-manager van Tom Boonen Paul De Geyter tot general manager zet Captains of Cycling, de vennootschap achter de wielerploeg, een voorlopig laatste stap in de geplande hervorming. Begin mei was de nv Lotto Sports Organisation al definitief omgevormd tot de cvba Captains of Cycling.
Gangmakers
De hervorming moet de professionele wielerploeg een “bredere verankering” en dus ook grotere onafhankelijkheid van de Nationale Loterij geven, terwijl de Nationale Loterij tegelijk de toekomstige financiële risico’s kan beperken.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden