Geen groen licht voor warmtebedrijf Eandis en Infrax

 Leestijd: 1 minuut

1

Warmte@vlaanderen, de samenwerkende vennootschap tussen netbeheerders Eandis en Infrax voor het beheer en de uitbating van warmtenetten, krijgt voorlopig geen groen licht van de Belgische Mededingsautoriteit. Nu er onder de vereenvoudigde procedure geen goedkeuring komt, zal de Mededingingsautoriteit onder meer een marktonderzoek uitvoeren.

Eandis en Infrax hadden op 20 april de oprichting van de “volwaardige gezamenlijke onderneming warmte@vlaanderen” aangemeld bij de Belgische Mededingsautoriteit en vroegen tegelijk de toepassing van de zogenaamde vereenvoudigde procedure. De Mededingingsautoriteit heeft intussen beslist om die niet toe te kennen. Dat wordt ook bevestigd door Infrax. “Het dossier volgt inderdaad niet het traject van de vereenvoudigde procedure”, zegt woordvoerder Björn Verdoodt.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden