Inspectie negeerde misbruik dagcontracten bij DHL Aviation

 Leestijd: 3 minuten

1

De wantoestanden met dagcontracten bij DHL Aviation worden al jaren aangeklaagd bij de inspectiediensten en het bedrijf, zo blijkt uit een brief waar Apache de hand kon op leggen. De klachten werden al die tijd genegeerd.

“Schokkend en mensonterend”, zo reageerde minister van Werk Kris Peeters (CD&V) toen het VRT-programma Pano vorige week wantoestanden blootlegde bij het gebruik van dagcontracten bij het koerierbedrijf DHL Aviation op de luchthaven van Zaventem. De reportage toonde aan dat werknemers soms maanden aan een stuk met een dagcontract moeten werken, hoewel dat onwettig is: wettelijk gezien mogen werknemers maar 20 dagen met dagcontracten werken, daarna moeten ze een weekcontract krijgen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden