Te koop in Slowakije: sleutel van Gents kraakpand

 Leestijd: 4 minuten

0

Kraken verbieden, vormt niet dé zaligmakende oplossing, waarschuwt het Brussels integratiecentrum Foyer. Ook de oorzaken, zoals armoede, onbetaalbare woningen en uitbuiting, moeten worden aangepakt. “Aan de onderkant van de samenleving leven mensen in zodanige armoede dat sommigen proberen te overleven op elkaars kap”, zegt Maaike Buyst van de stad Gent.

De Romafamilie uit het gekraakte huis in Gent, betaalde 150 euro om er te wonen. Hulpverleners en sociaal werkers zijn niet verbaasd, want de praktijk gebeurt al meer dan twintig jaar. Door het gemediatiseerde incident wil de Wetstraat kraken nu nog voor de paasvakantie illegaal maken, terwijl het in Gent niet over kraken in klassieke zin gaat.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden