Koro 3 mrt '17

Bert Verhoye
BERT
BERT

In de jaren zeventig zijn de toenmalige VMO'ers bij Nacht und Nebel ook eens mijn ruiten komen uitgooien. De meest zinvolle reactie lijkt me de politie te bellen om dat soort krapuul op te pakken. Maar inmiddels wonen in je huis wel enkele kleine kinderen, die daar niets van begrijpen en doodsbang uit hun slaap worden gerukt. Neen, dit is waarlijk niet de manier om een democratische dialoog aan te vatten.

Een cartoon van Kamagurka deed me in de tijd schateren. "Wij hebben een klein leger, maar wij hebben een dik leger". Blijkt dat dat al wat er momenteel nog rest aan manschappen lijdt aan overgewicht. Volgens minister van oorlog Vandeput is dat overgewicht het gevolg van een overdreven spiermassa. Nog andere oplossingen liggen voor de hand. De relatie bijvoorbeeld met de lichaamslengte. Stel dat Maggie De Block vier meter groot was, iedereen zou zeggen "wat een slanke madam hebben jullie daar op volksgezondheid".

KOM EENS ALLEMAAL TERUG! Lotus roept Crunchy speculoospasta terug, wegens mogelijke metaaldeeltjes. * Ik had al het gevoel dat de nootjes harder kraakten den gewoonlijk.

Er zijn nu weer fossielsporen ontdekt van vier miljard jaar oud. * En hij ziet er nog goed uit, Geert Bourgeois.

Voor wie op zoek is naar een jacht zijn er nog altijd solden. Het jacht van Piqueur is twee miljoen euro goedkoper geworden. Waar het vroeger 11,9 miljoen euro moest opbrengen, gaat het nu van de hand voor de spotprijs van 9,8 miljoen euro. * Eén keer gas geven en je bent wel voldoende stookolie kwijt om een middelgroot appartementsblok twee jaar te verwarmen. * Voordeel is dat je je eten zelf kan vangen.

Metingen wijzen uit dat na een dag gezond zwemmen een openbaar zwembad 75 liter urine bevat. * Niemand stapt een zwembad in, die niet hoognodig moet. * Dat is gelijk in het theater. Niemand gaat naar het theater tenzij hij of zij een kanjer van een verkoudheid heeft. En dat wordt dan twee uur aangenaam kuchen, schrapen, hoesten, rochelen, niezen en snuiten. De opmerking komt overigens van George Bernard Shaw, die wat snot heeft zien passeren in zijn leven.

KORO, het kroniekje met uitzicht op een voorspoedig einde van deze winter.

LEES OOK
Bert Verhoye / 19-10-2018

Koro 19 oktober 2018

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
bert-300x300-300x300
Bert Verhoye / 01-09-2017

Koro 1 september '17

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
BERT
Bert Verhoye / 30-08-2017

Koro 30 augustus '17

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
BERT