De nacht van Apache

 Leestijd: 1 minuut11

Apache wordt voor de rechter gedaagd. Bouwpromotor Land Invest en Joeri Dillen, de ex-kabinetschef van Bart De Wever, eisen samen 350.000 euro schadevergoeding. De Reden? Een aantal explosieve artikels over Optima en de linken tussen Antwerpse vastgoedbonzen en politici. Bouwpromotor Land Invest eist bovendien de verwijdering van een aantal artikels van de site.

Persvrijheid is een basisrecht, de pers is immers de waakhond van de democratie. Het verwijderen van artikels is extreem verregaand en ruikt sterk naar censuur. Daarom organiseren Wouter Deprez, Apache en De Roma een feest om de persvrijheid in alle glorie te vieren!

Vrienden, potsenmakers, schrijvers en muzikanten snelden toe om hun sympathie te betuigen. Ze komen die avond grappen vertellen, donderspeeches geven, muziek spelen en je gewoon een fantastische, onvergetelijke avond bezorgen. Hebben al toegezegd:

ALEX AGNEW
MAAIKE CAFMEYER

BART CANNAERTS
WANNES CAPPELLE (HET ZESDE METAAL)
HELEEN DEBRUYNE

WOUTER DEPREZ
MISS ELLY

WIM HELSEN
STEVEN MAHIEU
JEROEN OLYSLAEGERS
JOHAN PETIT
CHRIS VAN CAMP
INGRID VANDER VEKEN

Wouter Deprez en de andere artiesten willen de persvrijheid op een positieve manier steunen met comedy en muziek. De opbrengst van de avond dient voor juridische ondersteuning van Apache, onderzoeksjournalistiek en de strijd voor persvrijheid. Met die middelen kan Apache immers meer onderzoeksjournalisten de kans geven om nóg dieper te graven!

Dinsdag 7 februari 20u30 – De Roma

Twee mogelijkheden voor tickets:

25 euro (inkom)
100 euro (inkom + jaarabonnement Apache twv 80 euro)

Bestel hier uw tickets

Vlaamse Overheid

Dit artikel kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Auteur: Liesbeth Van Houdt

Liesbeth Van Houdt is licentiaat communicatiewetenschappen. Werkte in de culturele sector als coördinator communicatie voor o.a. Zomer van Antwerpen en schreef freelance voor Sanoma. Was in 2016 en 2017 redactiecoördinator van Apache.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid