Koro 13 april '16

Bert Verhoye
BERT

Langs deze weg wens ik u mede te delen dat ik lijd aan de ziekte die "leven" heet. Het zal u als huisarts bekend zijn dat deze ziekte terminaal is, aangezien de dood er onherroepelijk op volgt. Ik meen dus dat ik om deze reden niet meer in aanmerking kom voor uw systemen om zieke mensen terug in een arbeidsproces te wringen en ze te doen werken tot aan de rand van het graf. Inmiddels blijf ik, uw dienstwillige, xxx (kopiëren, ondertekenen en doorsturen)

BERT

In onze serie "Als het goed is, zeggen wij het ook" * Het Laatste Nieuws citeert Het Nieuwsblad dat het heeft van een kennis van de uitbaatster van de viswinkel waar de vrouw van een cipier van de gevangenis van Brugge haar verse haring koopt: "Salah Abdeslam is een modelgevangene. Een voorbeeld voor veel gedetineerden, ook qua gedrag" * Wij vernemen eveneens tot ons genoegen dat de eetlust van Salah voortreffelijk is, niettegenstaande de vaak moeilijke omstandigheden. Hij wordt acht keer per uur gecontroleerd * Hij doet ook op een onberispelijke wijze zijn gevoeg op een emmer die daartoe in zijn cel is neergezet * Tot zover het goede nieuws uit Brugge * Daarenboven staat Club Brugge aan de leiding in de play-offs met vier punten voorsprong op de eeuwige tweede Anderlecht * "Wat is dat met die oprisping, Gertje?" "Oplichting, Samson!" * Het is soms fijn om de berichten terug te zien, die je in het verleden op Facebook hebt gepost. In april 2012 zei burgemeester Augustus van Antwerpen: "Gasboetes zijn een prima middel om radicalisering aan te pakken" * De geschiedenis geeft grote denkers altijd gelijk * Een besparingstip die onze regeringsleiders tijdens hun conclaaf in Hertoginnedal over het hoofd hebben gezien. Toen Ada Colau en Manuela Carmena korte tijd geleden burgemeester werden, respectievelijk van Barcelona en Madrid, verlaagden zij onmiddellijk hun eigen wedde met zestig procent tot ongeveer 2.200 euro per maand. Ja, lieve lezer en lezeres, dat schiet me zo soms door het hoofd. Bijvoorbeeld als ik op TV Peter Mertens zie debatteren met Gwendolyn Rutten. Peter die zijn eigen loon herleidde tot een gemiddeld arbeidersloon en Gwendolyn met een ministerwedde als partijvoorzitster, een wedde als Vlaams parlementslid, een wedde als schepen van Aarschot en een betaald mandaat als bestuurder van de AGB Aarschot. Als zij alle twee het begrip "gewone mens" in de mond nemen, heeft dat toch een verschillende klank * KORO, het rubriekje dat de nodige aandacht besteedt aan nuances om het leven begrijpelijker te maken *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye