Koro 10 feb '16

Bert Verhoye
BERT
BERT

Volgens Het Laatste Nieuws beginnen jongeren tegenwoordig later met seks. Vroeger was dat om een uur of elf 's avonds, als de ouders naar bed waren. Tegenwoordig wil het startsein al eens gegeven worden om twee uur 's nachts * Wie een kind maakt in een auto waarin ook sigaretten liggen, krijgt straks 120 euro boete * Is er onder dit Voorlopig Bewind al eens een dag voorbij gegaan zonder nieuwe boeten, taksen, wetten en reglementen? * De para's, die de Antwerpenaren in het oog moeten houden, hebben nu ook een huisdier. De Duitse pinscher Erich. Erich heeft al twee keer op de schoenen van de sergeant gepist, omdat hij dacht dat de sergeant een struik was. Dat heb je met die camouflagepakken in 't Stad * Volgens de Antwerpse schepen Van de Velde (niet Joke, Rob) gaan de Gedempte Zuiderdokken er over enige jaren uitzien als Central Park * Van het Chicago aan de Schelde naar het New York aan de Schelde * Bokrijk aan de Schelde is ook nog altijd een optie * Sinds ze daar zoeken naar Salah Abdeslam staat het sympathieke plekje geheel op de kaart * Tijd dat Marc Coucke er een pretpark van maakt * Goed nieuws voor alle Antwerpenaren die afgekoppeld zijn van het waterleidingnet. In het Antwerps Central Park komen er volgens de bevoegde schepen ook "waterpartijen tussen het groen" * Iedereen zal daar mogen gaan douchen, maar je moet wel zelf je zeep meebrengen * De Nederlandse krant De Telegraaf meldt deze week dat de rechtse bewegingen in Nederland onder controle zijn, maar dat het gevaar komt van de linkse bewegingen * Toen ik destijds het bruisende Brussel verliet om in Antwerpen te gaan wonen, zag ik tot mijn verrassing de zwarte VMO-bende in slagorde door de straten marcheren, al zingend een lied of wat daarvoor moest doorgaan. In 1981 werd die troep door de rechtbank buiten de wet gesteld als privé-militie. Op het proces zelf verspreidden sympathisanten het ordewoord "sluit u aan bij de politie, dan kunt ge legaal een wapen dragen" * Vijfendertig jaar later is het soms goed het geheugen nog eens op te frissen * Hoe luidde de voornaam van dokter Alzheimer nu ook alweer? Ah, ik weet het weer, Aloïs * KORO, het kleine rubriekje waarin gisteren en vandaag soms nauw met mekaar zijn verweven *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye