Koro 22 jan '16

Bert Verhoye
BERT
BERT

Met Peter De Roover heeft de N-VA-fractie in de Kamer eindelijk een echte gediplomeerde onderwijzer als fractieleider. Gedaan met de anarchie van Vuye. De Roover heeft een klasje van 33 kindjes. Als hij fluit moeten ze allemaal naar het bord kijken en als hij in de handen klapt is het speeltijd * Er is weer een groot filosoof onder ons opgestaan, maar misschien was hij beter blijven zitten. In deredactie.be pleit Marc Geleyn voor Belgische raketten en kernwapens, om onze verbondenheid met Amerika te beklemtonen. En hij doet dat aan de hand van een beeld. "Ik vergelijk ze met de trouwring van een ouder koppel, dat enigszins van elkaar vervreemd is, maar zijn ring nog draagt. Het is pas als ze die trouwring weghalen, dat het echt ernstig wordt" * Probeer eens een raket in je bed * Mijn Antwerpse vrienden Paul, Jan en Dirk melden mij het overlijden van de bekende kunstschilder Willem Dolphyn (81), kleinzoon van Willem Elsschot. Een opgewekte man, die nimmer afwezig bleef waar er diende geleefd te worden. Aan een tafeltje in The Sisters, het toenmalig hoekcafé aan de Stadswaag, vertelde Willem mij ooit het verhaal van zijn huisje aan de Mutsaertstraat (vlakbij de Academie). Hij kocht er een krotje uit de achttiende eeuw en restaureerde het, zonder op een toenmalige frank te kijken. Ook het trapgeveltje diende volledig herbouwd. Toen het kunstwerkje af was, passeerde daar een pas uit het ei gekropen licentiaatje van een of andere stadsdienst (Stedenbouw? Archeologie?). Het ventje snuisterde in zijn cursus en kwam tot de verbijsterende vaststelling dat er in die eeuw weliswaar trapgevels waren opgetrokken, maar net niet in de periode van tien jaar dat het huisje was neergepoot. Waarop Willem een officiële brief in de bus kreeg met de opdracht de trapgevel stante pede af te breken en te vervangen door een puntgevel. "Ziet ge van hier", zei Willem gevat. De procedure heeft decennia aangesleept en ik weet niet of ze er vandaag al uit zijn. In elk geval heeft Willem Dolphyn deze wereld verlaten als een gelukkig man. Een prachtig leven de Bourgondiërs waardig (Willem schuwde haute cuisine noch drank), fijne vrienden en vriendinnen en een trapgevel bovenop, het is weinigen gegeven * Voor het geld moet je het ook niet meer doen. IS heeft de lonen van zijn "strijders" gehalveerd * Dat bewijst nog maar eens het nut van een vakbond * Ik hoop dat dit een hoax is, maar Britse uitgeverijen zouden hun auteurs aanmanen niet meer over varkens te schrijven, uit respect voor de moslims * Die boeken dienen toch niet om op te eten? *   Wel om op te eten is het nieuwste recept van McDonald's Japan. Frieten met chocoladesaus * Dat zal alle sushi-rommel en rauwe vis in hoge mate overtreffen * Maar ik denk niet dat het een kans maakt in het kookboek van de Boerinnenbond * Kostprijs: goedkoop. Bereidingswijze: eenvoudig. Kooktijd: 15 seconden * Met zulke ideeën moet KORO furore maken in kringen van studenten en singles *

KORO (Chinees zelfstandig naamwoord. De hysterische overtuiging dat je penis steeds kleiner wordt).

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye