Jerry, really?

13 januari 2016 Hilde Sabbe
HILDE
HILDE

Wat mannen betreft zitten we in een moeilijke periode. Opnieuw: ik wil ons geenszins in dezelfde categorie plaatsen, maar we zijn nooit meer 'the hottest thing of the party', het mooiste meisje van het feestje (in het Nederlands klinkt het net iets minder seksistisch, vind ik). Plastische chirurgie heb je nooit overwogen – "Ik vind het zielig dat ouder wordende vrouwen zo onzeker zijn" – en je beseft , net als ik, als je in de spiegel kijkt: dit is waarmee we het zullen moeten doen.

Trophy wives

Dat wil niet zeggen dat we capituleren: joie de vivre, humor en zeer dure gezichtscrèmes zijn de beste wapens tegen voortschrijdend verval, maar onze partnerkeuzes zijn beperkt. Mannen van onze leeftijd geven vaak de voorkeur aan jongere 'trophy wives' en wat toy boys betreft: we zijn Madonna niet. Dus nee, in zoverre vind ik je keuze voor iemand van 85 niet zo vreemd, des te meer omdat ik gok dat Rupert allesbehalve een wegdommelend opaatje is. Vrienden beschrijven hem zonder uitzondering als 'zeer charismatisch' en 'zeer energiek'. Mensen leven ook alsmaar langer, dus waarom zou je nog geen tien, vijftien goede jaren in het vooruitzicht hebben? En ook meegenomen: de kans dat Rupert je, net als Mick, veelvuldig zal bedriegen, is miniem.

Laten we niet flauw doen: natuurlijk speelt het materiële aspect mee. Je woont nog altijd in het Londense huis dat je met Jagger deelde, maar die regeling geldt maar tot je 65ste. En hoewel je financieel meer dan behoorlijk je mannetje kan staan – je vermogen wordt geschat op tientallen miljoenen dollars - kom je door een huwelijk met Murdoch terecht in een heel andere league, het ultra-selecte clubje van miljardairs. Geen enkel meisje van vijftig, of ze nu uit Texas komt of niet, wordt slechter van het vooruitzicht dat je finacieel 'safe' bent. Na een leven als model, moeder en sterkhouder van de familie kan het idee dat er eindelijk voor jou gezorgd wordt heel aantrekkelijk zijn.

Geen enkel meisje van vijftig, of ze nu uit Texas komt of niet, wordt slechter van het vooruitzicht dat je financieel 'safe' bent

Dus nogmaals: ik begrijp het allemaal wel. Alleen: ben je het echt over alles met hem eens? Zelf zou ik van de ontbijttafel tot dinnertime voortdurend ruzie met hem hebben over zijn politieke opvattingen en de journalistieke invulling daarvan. Neem nu Fox News, die hatelijke zender waar Rupert eigenaar van is, die elke dag gif spuwt tegen zelfs gematigde democraten, vrijdenkers en vreemdelingen. Krijg je daar dan geen verschrikkelijke ruzie over? Nu, ik schat niet dat politiek hoog op je agenda staat, en Jagger is waarschijnlijk ook niet de meest linkse rakker die rondloopt. Maar toch. Directe confrontatie, weet ik, is niet jouw stijl, maar misschien kan je Rupert glimlachend wat beschaving en morele scrupules bijbrengen. Als dat lukt, en je ondertussen nog twintig hedonistische jaren kan doorbrengen: mijn zegen heb je.

LEES OOK