Koro* 27 nov '15

Bert Verhoye
BERT
BERT

Het positief nieuws dat wij niet lezen in de kranten!

MAROKKAAN VINDT HUIS TERUG DANKZIJ HUISZOEKINGEN

In Brussel heeft Ahmed Al Salaami (59) zijn huis terug dankzij enige oplettende para's. De woning van de onfortuinlijke immigrant stond al ruim tien jaar verscholen tussen drie torengebouwen, maar door de recentste technologische middelen aan te wenden hebben de para's het huis nu teruggevonden. Minister Jambon had dus alle redenen tot fierheid toen hij meldde dat de huiszoekingen resultaten hadden opgeleverd.

ER HANGT ROMANTIEK IN DE LUCHT

Jean-Claude Bonnet, para-commando aan het station Brussel Centraal, ontkent niet dat hij een relatie heeft met Martha Krol, verkoopster van hotdogs en Subito in datzelfde station. "Wij hebben mekaar nog niet gesproken, aldus een dolgelukkige Jean-Claude, maar als onze blikken mekaar kruisen is dat een en al passie." Martha, die een scheiding aan het verwerken is met een kaartjesknipper, blijft er voorlopig rustig bij. "Wij gaan de dingen niet forceren", geeft zij als commentaar. Een huwelijksdatum ligt nog niet vast, daarvoor wordt gewacht tot het dreigingsniveau wat verder gezakt is.

HISTORISCHE VOETBALRECONSTRUCTIE

Iedereen herinnert zich de historische kerstnachtmatch tijdens de eerste wereldoorlog, toen Britse en Duitse soldaten hun loopgraven aan de Ijzer verlieten om een voetbalwedstrijd te spelen. "Een beetje menselijkheid te midden van de onmenselijkheid" noemde verslaggever ter plaatse Rik De Saedeleer dit moment. Ter herdenking van dit humaan gebaar plannen de para-commando's en de terroristen dit jaar op kerstavond een match in het stadion van Daring Molenbeek. "Even alle ellende opzij zetten", verduidelijkte commandant Flipkens van het zesde bataljon, "en mekaar de hand reiken op dit feest van het licht". Hij wordt hierin bijgetreden door Ali Mouloudji die eraan toevoegde "Na al die weken schieten wil een mens ook wel eens vreedzaam op doel schieten. Allah Akbar". Om veiligheidsredenen zal de match gespeeld worden met gesloten deuren.

FAITS DIVERS

*In Luik is een man gearresteerd, die er niets mee te maken had. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid, waar hij verklaarde dat hij er niets mee te maken had. Na een klein half uur werd hij vrijgelaten, aangezien hij er niets mee te maken had. Volgens zijn advocaat was het hoe dan ook een traumatische ervaring. "Je wordt gewoon van de straat geplukt en je hebt er niets mee te maken", aldus de raadsman, die overweegt in beroep te gaan.

*Op de dienst verloren voorwerpen van de NMBS is er een opmerkelijke toename van plastic tassen, rugzakken, explosieven en ontstekingsmechanismen. "De terroristen worden alsmaar slordiger", aldus de stationschef van Vilvoorde. "Zij doen hun gordel uit om naar het toilet te gaan en wat vindt de poetsvrouw? De gordel. Een zorgzame terrorist is een zegen voor ons personeel", aldus nog de chef.

*Enige dagen geleden sprak Goedele Liekens er op de Nederlandse TV haar verwondering over uit dat er geen auto's reden in de Brusselse voetgangerszone. Zij krijgt nu op kosten van de zender bijscholing. Volgend weekend is zij te zien in de Antwerpse Wilde Zee en op de Meir, waar tot haar verrassing geen auto's zullen rijden.

Koro, het nieuws achter het nieuws achter het nieuws.

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye