Koro* 23 nov '15

Bert Verhoye
BERT
BERT

Ik word wakker om een uur of vijf. Belle, de lieve St. Bernard, ligt op de sofa en snurkt. Ik streel haar grote kop. "Geen geruchten verspreiden, meisje", zeg ik *   Acht uur. Schoten in het bos. Straks gaat het jachtseizoen alweer zijn laatste maand in *   Als ik mijn PC opzet, zie ik archiefbeelden van het Griekse kolonelsregime, taferelen uit het Chili van Pinochet, Hongarije in USSR-tijden, hei, nee, is dat niet de Cinquantenaire op de achtergrond?   *   Brussel vergat de anti-griepprik en nam de epidemie over van Antwerpen *   Ik probeer mij Leona Detiège voor te stellen tussen tanks, Bob Cools met een privé-militie, Lode Craeybeckx aan het hoofd van een leger. Het lukt me niet. Is het verraad dat ik mijn vrienden achterliet in Antwerpen? Het regent op de schrale bomen. Dardennen in hun miezerigste vorm. De zwerfkat Pistache zit als vanouds op de vensterbank. In de grot van Ali Baba heeft Anne vlees en kaas en melk voor dit levend symbool van de vrijheid. Is er vanavond terreur op TV? (Vervangt het vroegere "Is er vanavond voetbal op TV?"). Hot Marijke blijft dicht. André Rieu schrapt zijn concert in Hasselt. Als IS zijn viool in brand steekt, is hij technisch werkloos. De Nationale Loterij bedankt haar spelers. De afgelopen week speelde u met 2,5 miljoen Belgen op Lotto en Euro Millions. Altijd één kans op twee. Je wint of je verliest. In Schiedam ging onze Limburgse landgenoot Eric Francis met het zilver lopen op het WK Frikandellen Eten. Hij at er 23 op een half uur. En dat waren er drie minder dan de wereldkampioen. Na afloop verklapte hij zijn geheim. Elke dag trainen   *   Zegt de dokter tot de patiënt: ik heb goed nieuws in verband met uw maagtransplantatie. Het goed nieuws is dat we een donor gevonden hebben. Het slecht nieuws: het is Eric Francis uit St. Truiden   *   Een hardgekookt ei spreekt tot het volk. Een paar woorden van de premier van het Voorlopig Bewind moet ik even googelen. Woorden die duidelijk meer betekenissen hebben dan de gangbare. Vastberaden. Paniek. Geruchten   *   Op 1 januari stijgt de BTW op alarminstallaties van 6 naar 21 procent. Dit is geen grap   *   Nu de premier het dreigingsniveau heeft opgetrokken tot 4, moet hij door zijn rits communiceren   *   Als niveau 4 gehandhaafd blijft tijdens de solden zullen de terroristen eens een paar saccochen tegen hun kop krijgen waar ze niet goed van zijn   *   Tien uur. Belle wordt wakker en kijkt mij aan met één oog. Goedemorgen, Belle. Goedemorgen Koro-lezer(es)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye