Koro* 19 okt '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Maggie had weer eens een reglementje in haar hoofdje. Nou ja, hoofd. Einde van de snoep- en frisdrankautomaten op de scholen. Waarop de schooldirecties Maggie in één klap terugstuurden naar af   *   De scholen zijn wel bereid water aan te bevelen, maar de automaten blijven staan. Een reepje chocolade in de pauze, een koude cola na een sportnamiddag, dat zijn nu eenmaal verworven rechten. Dat de liberalen, of wat daarvan rest, de N-VA naar de kroon willen steken op het gebied van wetjes en verordeningen en dolle bemoeizucht is een andere zaak   *   Voor een reglementje leuk en fijn, moet je bij het Open Vld-tje zijn, zou wijlen Willem Elsschot geschreven hebben   * De Vlaming is op zijn best als hij modder voelt. Ploeteren is onze tweede natuur. Welke regio, om in nationalistische termen te spreken, bracht zoveel kampioenen cyclo-cross voort ? Op deze gevoelens speelt Joke Schauvliege gretig in. Juicht, Vlamingen, juicht. Wij leven op goudmijnen. Joke wil honderden vuinisbelten opgraven, open gooien en recycleren. Op de vrijgekomen plaatsen komen dan de bossen die elders gekapt zijn om een paar bedrijven te sussen   *   Eigenlijk is Joke bezig met vuilnis te vergaren voor de Saudi's die van de Antwerpse haven de grootste vuilnishoop van de wereld willen maken. "En pas op, orakelt het kneusje nog, in weggeworpen hi fi-apparatuur zitten nog hele waardevolle metalen"   *   Zo komt uit wat een vuilnisman me ooit in Antwerpen vertelde en wat ik haast niet kon geloven: "de Antwerpenaren sorteren op straf van boete, maar alle afval wordt nadien terug op één hoop gegooid"   *   Er dreigen ontslagen bij Volkswagen. Terwijl er net extra personeel nodig is om aan de VW-garagepoorten te staan en elke auto van dat merk naar binnen te roepen   *   Ondernemer Huts dreigt nog eens te vertrekken uit Antwerpen   *   Zou hij dan ook zijn zonnepanelen en zijn kartonnen kasteel willen meenemen alstublieft ?   *   Slechts één maatregel kan de flamboyante ondernemer nog in het land houden: de wet Major vervangen door de wet Huts   * Artikel 1. Havenarbeiders moeten Polen of Roemenen zijn, die met busjes uit Nederland worden aangevoerd. Artikel 2. Havenarbeiders moeten onderbetaald worden, zodat zij het niet te hoog in hun bol krijgen   *   Net zo simpel. Ondernemen is de kracht van de rechte lijn   * Volkskomiek en rector Rik Torfs heeft nog eens geweigerd de dierenproeven op zijn schooltje stop te zetten. Een van die proeven bestaat er o.m. in aapjes verslaafd te maken aan coke   *   De wetenschappers willen zien of ze zich dan gedragen als Antwerpenaren   *   Daar is in de haven dit jaar al bijna 14,5 ton cocaïne in beslag genomen. Antwerpen, de stad die je aan het lijntje houdt * Gelukkig is er ook positief nieuws om Koro te besluiten. Het onderzoek naar de bende van Nijvel wordt met tien jaar verlengd   *   Het onderzoek spitst zich steeds verder toe op bejaardentehuizen en kerkhoven   * Waar ook heel wat onderzoekers inmiddels verblijven *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye