Koro* 16 okt '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Bracke, kom eens hier * Ja, voorzitter, ik ben er al   *   Bracke, dat applaus voor die voetballers, wat was dat?   *   Dat was een vergissing, voorzitter. Maar zodra ik zag dat de vrienden niet klapten, ben ik ook gestopt. Ge hebt het toch gezien, voorzitter, dat ik gestopt ben ?   *   Pas op, hé Bracke. Een vingerknip en ge zijt uw stoel op dat verhoogske weer kwijt   *   Nog eens mijn excuses, voorzitter. Het zal niet meer gebeuren. Voortaan zal ik eerst goed kijken hoe onze vrienden reageren   * 't Is u geraden, Bracke. Zaak gesloten   *   Kompany, Fellaini, Origi, Lukaku, Hazard, Boyate, Nainggolan, Witsel, Dembele, Chadli, Bakkali, Januzai, Benteke, Batshuayi... nee, daarvoor applaudisseert de N-VA niet   *   Wist u overigens dat België het enige land ter wereld is dat geregeerd wordt door een burgemeester ?   *   Een burgemeester dan nog die de grootste bewondering koestert voor keizer Augustus en enige jaren geleden op zijn trouwfeest Romeinse soldaten liet aanrukken met zo een geschubde minirok en een zwaard en een rare helm op hun kop om aan de uitgang van de kerk de Romeinse groet te brengen * Drie jaar geleden, in oktober 2012, schreef Guido Joris in het boven alle verdenking verheven blad Joods Actueel: "Hitlergroet, Olympische groet, Romeinse groet, één pot nat. Fascisme en antisemitisme liggen aan de oorsprong van elk van deze begroetingen"   *   10 - 17 oktober en jawel, dit is de week van het Nederlands. Kan je je voorstellen, lieve lezer(es) dat Frankrijk de week van het Frans introduceert ? Week van het Nederlands. En dan weer 51 weken van het koeterwaals   *   Een onderzoekertje van de Gentse universiteit zegde over het taalgebruik op scholen: "Laat leerkrachten spreken zoals ze willen, ook als het niet altijd standaardnederlands is"   * Of zoals ze de kindjes in West-Vlaanderen nog altijd leren: "de g naar beneden (g) of de g naar boven (h)   *   De besparingswoede heeft ook Maggie helemaal in haar greep. Volgend jaar gaat Maggie meer dan 400 miljoen euro extra bezuinigen op gezondheidszorg, maar "de patiënt zal het niet merken"   *   De patiënt zal het niet meer merken, dat is een nuance   *   Enige jaren geleden slaagden de Neveneffecten uit Gent erin zowat alle Vlaamse kranten voor schut te zetten met een resem te gekke berichten. "Van alle politici neuken de Open Vld-ers het meest" was een opzienbarend nieuwsfeit. Kleine Croo haalde het zelfs aan op een partijcongres om de vitaliteit van zijn dorre achterban in de verf te zetten. Ik denk dat er nu een reünie heeft plaatsgevonden van het sympathieke cabaretgroepje. Wat lezen wij in de gazetten? "In Limburg worden de meeste zweepjes verkocht, terwijl de vrouwen uit Luik de grootste borsten hebben"   *   Koro, het rubriekje dat houdt van een verfrissende mededeling na de zoveelste golf rampspoed   *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye