Koro* 14 okt '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Alex Zhavoronkov is een Let, die in Engeland woont en werkt. Hij onthulde deze maand dat hij een methode gevonden heeft om 150 jaar te worden. Ik voorspel Alex bij deze een zorgeloze toekomst, een villa aan de kust en een Porsche Carrera. Er zijn voorbeelden. Toen dr. Le Compte in de jaren 70 wereldkundig maakte dat hij misschien wel duizend jaar zou leven, stroomden de goedgelovigen zo massaal toe dat de geriater na weinig jaren zijn huis aan de westkust ruilde voor een riante villa in Knokke-Le Zoute en zich met grote snelheid verplaatste in een Porsche van dat type. Hij haalde zijn doelstellingen op 921 jaar na   *   Net als Herman Le Compte slikt Alex een honderdtal pillen en vitaminepreparaten per dag. Als het niet goed is voor de mens, is het in elk geval goed voor de farmaceutische industrie. Kleine zelfstandigen als Marc Coucke moeten ook leven   *   Goed nieuws voor de mannen die jarenlang de Playboy kochten voor de goede interviews. Voortaan publiceert het blad geen naaktfoto's meer   *   De toeslag op diesel geldt ook voor het water in de carwash   *   Nu we het toch over Maggie De Block hebben, de populairste politica van het land had zogezegd geen keuze, toen de tjeven en de extreemrechtse rakkers haar de suikertaks opdrongen. Geen keuze ? Maggie had evengoed kunnen zeggen: de pot op met uw komedie. Over my dead body. En dat zou een hele klimpartij geworden zijn   *   Om toch zelf ook iets te zeggen heeft Maggie gezegd dat de drankautomaten en de snoepautomaten uit de scholen moeten verdwijnen   *   Zo verliezen kinderen die niet graag naar school gaan hun laatste motivatie   *   Premier Michel heeft iets gehouden wat hij zelf niet kan uitspreken, een state of the union. Wij moeten niet vervallen in triomfalisme, zei hij. Dat zou ik in zijn plaats ook niet doen. En "wij willen 30.000 nieuwe jobs"   *   Om de 30.000 oude jobs te vervangen die sinds zijn aantreden verdwenen zijn   *   "Albert Heijn, zijn naam is klein, zijn daden benne groot..."   *   Albert heeft voor de klanten een nieuw cadeau in petto, een prachtig bestek. Maar voor wat hoort wat, je moet wel punten sparen. Van nu tot eind februari moet je bij Albert voor 11.000 euro kopen en dan nog eens 120,74 euro opleggen om het bestek het jouwe te mogen noemen. Dus allen drafsgewijze naar Albert en daar voor 2.750 euro per maand opdoen. Voor de laagste inkomens zal dat een hele klus zijn, temeer daar we de 100 euro netto opslag van de regering niet moeten verwachten voor 2018.   *   Koro, de immer optimistische blik in het loonzakje

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye