Koro* 9 okt '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Moet "Artsen zonder grenzen" niet tot Nobelprijswinnaar voor de vrede worden gebombardeerd ?   * Onze jongens zijn zich volop aan het voorbereiden op hun EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. Volgens trainer Wilmots bestuderen ze tijdens het ontbijt de tegenstrevers   * In het doel de man van de vuilkar. Die pakt alles. Achterin vormen de slager, de metselaar en de puntlasser een stevig blok. Het middenveld wordt gedomineerd door de bakker en de werkloze. Vooral bij hoekschoppen de werkloze in het oog houden. Hij is goed bij stilstaande fases. In de spits lopen de postbode en de groentenman, maar die moeten wij met onze vier verdedigers en vier halfbacks kunnen opvangen. Wij moeten vooral denken aan verdedigen. De nul houden. En de bal lateraal spelen of terugleggen op onze doelman   *   Zo. Wij zijn er weer helemaal klaar voor   *   Koen Wauters heeft zijn elfjarige dochter uitgehuwelijkt. Voor een fictievideo tegen kinderhuwelijken, zegt hij   * Maar wat doen die tien kamelen dan in zijn tuin ?   *   85.000 nieuwkomers leren Nederlands en gebruiken daarvoor o.m. een filmpje van premier Michel, die ook Nederlands leert   *   Veel zotter kan ik het zelf niet bedenken *   Al een zwartwerker aangegeven vandaag ? Het meldpunt voor sociale fraude is er niet voor de bok zijn kloten   *   In zijn "verhoorlokalen", zoals hij ze zelf noemt, heeft de VDAB een rode knop geïnstalleerd tegen agressieve werklozen   *   Tot heden is de VDAB er alleen in geslaagd jobs te creëren voor zichzelf. Maar dat mag je als werkloze niet opmerken, de rode knop is binnen handbereik   *   En dan komen de bottinnekes binnen en we hebben destijds op TV gezien wat er gebeurt als de bottinnekes binnenkomen   *   Geschorste werkloze die te luid sprak doodgeslagen door zes agenten   *   Terwijl Kris Peeters "begrip heeft voor de betogers (lees; kiezers)". Kris Peeters werkt dag en nacht aan het creëren van jobs, zegt hij zelf. Resultaat: min dertigduizend in één jaar   *   Tot nu toe slaagde hij erin een baan te vinden voor zijn twee chauffeurs, dertig medewerkers op zijn kabinet en een Marokkaanse poetsvrouw met dienstenchecks bij hem thuis   *   De VRT kost 12 cent per dag en per Vlaming. Dat merk je aan de programma's. Terwijl het land zich opmaakte om met honderdduizend man naar Brussel te trekken, maakte Lieven Van Gils zich druk over het probleem of er op een vagina al dan niet haar moet staan   *   Die Van Gils zou wel eens wat haar op zijn tanden mogen krijgen. Zijn kindersmoeleke zou er in één klap een beetje virieler uitzien   *   Koro, het rubriekje waarin de BV's zich thuis voelen   *

LEES OOK
Anton Jäger / 03-09-2020

Wat komt er na het einde van de geschiedenis?

Is dit het einde van het einde van de geschiedenis? Welke begint hierna? De benaderingen van Fukuyama, Kojève en Schmitt bieden een potentieel antwoord.
maatpak
Bert Verhoye / 12-11-2018

Koro 12 november 2018

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
bert-300x300-300x300
Bert Verhoye / 03-09-2018

Koro 3 september 2018

Dit jaar was ik op vakantie in het zuiden. Het zuiden van de tuin. Het was er heel erg warm, het leek wel de midi.
bert-300x300-300x300