Koro* 2 okt '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

In het prachtige liedje "Op een mooie Pinksterdag" stipt Annie M.G.Schmidt eendjes voederen aan als prettig tijdverdrijf voor vader en kleine dochter. Wie vandaag in het Antwerps stadspark hongerige eendjes voedert, krijgt een gasboete. Zo gaat dat onder burgemeester Augustus. Maar dit geldt niet voor al zijn deelgemeenten. In Merksem kreeg een man een gasboete omdat hij brood gaf aan een paar ganzen. Die ganzen zijn vervuilend en beschadigen de oevers, zo luidde het. Maar dat was buiten de districtsburgemeester gerekend. Luc Bungeneers (NVA) bood de man aan de boete in zijn plaats te betalen. Luc is een fervent dierenvriend en zowel de viervoetige als de gevleugelde medeschepselen kunnen rekenen op zijn onvoorwaardelijke steun tegen domme reglementen en administratieve pesterijen. Vermoedelijk is "knarsetanden" het woord dat nu het best past bij burgemeester Augustus. *   Het Snelle Respons Team in de Scheldestad zal worden uitgerust met beschermende vesten en helmen, die bestand zijn tegen humor. De burgemeester heeft ook zijn para's gevraagd speciale aandacht te besteden aan humoristen. Vanwaar komen zij, wat doen zij, wat drijft hen, zoals Jambers zich zou afvragen * Deze week is het Snelle Respons Team al uitgerukt voor een jongen met Arabische naam die een grappige tweet had verstuurd   *   Begrijpelijk. Je moet in Saoedi-Arabië ook niet grappig zijn als je Juul of Jef heet   *   Kent het Snelle Respons Team de grappenmaker die burgemeester Augustus wijsmaakte dat hij 3,5 miljard zou investeren in de Antwerpse haven ? *   Duitsland doet ook zijn Duit in het zakje en vertaalt de grondwet in het Arabisch   *   Zolang de sharia niet wordt vertaald in het Duits is alles in orde   *   Wie betrapt wordt op een fiets, krijgt voortaan een boete in Antwerpen   *   Maar genoeg over deze stad. De trouwe Koro-lezer zou haast denken dat ik een speciale relatie heb met Antwerpen   *   De leuze van de week. "Een Volkswagen rook je nooit alleen"   *   Uit een enquête van de VAB blijkt dat veel Vlaamse bestuurders niet weten wat ze moeten doen, als er plots een voertuig met blauwe zwaailichten opduikt   *   De joint buitensmijten en chewing gum in hun bakkes stoppen, tiens. En hun portefeuille klaar houden in verband met de onmiddellijke inning   *   Die Vlaamse bestuurders toch   *   Volgens een kandidate Miss België is Charles Michel Vlaams minister-president   *   Ja, ze is blond. En dan ?   *   KORO, het rubriekje van oorzaak en gevolg   *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye