Koro* 23 sept '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Burgemeester Augustus van Antwerpen is deze week gaan spreken in de wouden van Langemark. De autochtonen van deze West-Vlaamse nederzetting hebben er hem op gewezen dat ze schrik hebben van wat er in Antwerpen allemaal gebeurt. Dit en andere verhalen vertelde hij gisteren op een college aan de Gentse universiteit, waar hij terloops De Standaard omschreef als "het parochieblad van de politieke correctheid". Het was nota bene diezelfde Standaard die de redevoering van de burgemeester live op internet zette   *   Twee dagen eerder had Augustus nog met vuur de aanschaf van oorlogswapens in zijn stad bepleit. Misschien was het dat wel wat de inwoners van Langemark zo bang maakte. Regelmatig vinden de boeren er bij het ploegen van hun veld nog een niet ontplofte bom uit de eerste wereldoorlog   *   De burgemeester citeerde tegenover de oppositie zelfs de Swa uit de Familie Backeljau. "In wat voor wereld leven jullie" (origineel: in waffer ne weireld leven waai ?)   *   De levensvisie van burgemeester Augustus kort samengevat: met oorlogswapens schieten op zeepbellen   *   Op die gemeenteraad was de socialistsche fractie, voor het eerst o.l.v. Katleen Van Brempt, niet voltallig. Maya Detiège was op een werkvergadering met de partijtop. Op de facebookpagina van Maya de Bezige Bij stond evenwel dat ze aan het koken was om daarna een beetje te cocoonen   *   Met de partijtop bedoelt Maya spaghetti   *   Aandacht. Dienstmededeling. Er is een distel gesignaleerd op de sporen ter hoogte van het station Ronse. De giftrein van Infrabel is onderweg   *   Fijn bericht voor onze vluchtelingen. Volgende zaterdag is het Nacht van de Gast, georganiseerd door Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Overal korting, dus laat die tentjes maar eens een nacht voor wat ze zijn   *   De UEFA stelt vast dat er bij profvoetballers steeds meer testosteron wordt ontdekt   *   Dat geldt in elk geval niet voor de profvoetballers van Standard   *     Ieder zijn eigen doping. Hebben jullie ook gelezen dat Gérard Depardieu veertien flessen wijn drinkt per dag?   *     De zondag kan dat iets meer zijn   *   Als Gérard in de middengang van het vliegtuig pist, is dat pure Bourgogne   *   Koro, berichten over de Groten der Aarde   *

LEES OOK
Anton Jäger / 03-09-2020

Wat komt er na het einde van de geschiedenis?

Is dit het einde van het einde van de geschiedenis? Welke begint hierna? De benaderingen van Fukuyama, Kojève en Schmitt bieden een potentieel antwoord.
maatpak
Bert Verhoye / 12-11-2018

Koro 12 november 2018

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
bert-300x300-300x300
Bert Verhoye / 03-09-2018

Koro 3 september 2018

Dit jaar was ik op vakantie in het zuiden. Het zuiden van de tuin. Het was er heel erg warm, het leek wel de midi.
bert-300x300-300x300