Koro* 7 sept '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Geen miserie zo intens, of Knack slaat er een slaatje uit. Wie de origineelste vraag stelt aan de minister van oorlog, komt in aanmerking voor twee filmtickets ter waarde van twee filmtickets. Hier volgt mijn vraag: "Bent u bang in het donker" ? En ik zou graag de nieuwe van Poelvoorde zien.  *  Wie een abonnement neemt op Gazet van Antwerpen, krijgt naast de gebruikelijke vouwfiets, de zonnebril en het tablet ook de verzamelde lezersbrieven met als titel "Bemin uw naaste gelijk uzelf"  Nu we ons toch in hogere spirituele kringen bevinden, stel ik alle Koro-lezers voor een kijkje te nemen op de site "Bidden onderweg", een site die wordt volgeschreven door de Jezuïeten. Evenmin als IS schuwt de orde van de zweep en de kettingen de nieuwste media. Via "Bidden onderweg" en met een paar stevige oortjes kan je bij het joggen luisteren naar meditatieve praat die vermoedelijk de prestatie niet zal opdrijven maar de aandacht focussen op hogere waarden. Ook digitale retraites behoren tot de mogelijkheden van deze gebedswebsite, die volgens de makers zelf momenteel "op kruissnelheid" is   *   De hoogbejaarde Filosoof van Vlaanderen, professor Vermeersch, ook oud-Jezuiet, meldt inmiddels voor waar dat de vele Somalische vluchtelingen in Zweden dit land confronteren met een ware verkrachtingsgolf.  Anderzijds zorgt de afname van priesterroepingen voor een gevoelige afname van het aantal pedofilieslachtoffers. Professor Vermeersch vormt een geducht petanqueduo met burgemeester Augustus van Antwerpen "Tu pointes et je tire"   *   Onder de titel "Het is niet mijn schuld" schreef burgemeester Augustus het voorwoord bij een uitgave van Het Laatste Nieuws, het fotoboek "Duizend dode kindjes". De lezersrubriek reageert enthousiast.   *   Bericht voor Peter en Sarah: "Wij komen uit Calais en wij brengen mee 500 sukkelaars"    *   Opdat Maggie De Block er niet langer zou uitzien als een emmer soepgroenten, wordt ze voortaan gekleed door het modehuis Natan. Enfin, kleden, die jongens hangen daar iets over   *   Niets dan goed overigens over Maggie die destijds als een spaarzame mama het overschot van haar huishoudgeld voor vluchtelingen terug stortte in de staatskas   *   CD&V-voorzitter Beke heeft tijdens het weekend strepen op zijn gezicht geschilderd om ten oorlog te trekken. Nu nog het zwaard omgorden en hij is weg  *   Inmiddels vraagt Jan Verheyen zich af wanneer er een hulpkonvooi naar Ruddervoorde komt. De beroemde dakloze heeft nood aan bananen, dekens, een winterjas en schoenen. Volgens het Belang van Limburg moest een vrachtwagenchauffeur zich met een koevoet tegen Jan verdedigen. Oorspronkelijk was Jan gedisciplineerd, maar toen de popcorn werd uitgeladen, ging hij door het lint   *   Koro, stand van zaken   *

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye