Koro* 21 aug '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Bestseller van deze zotte zomer van 2015. "De negerhuts van oom Fernand".

Op zijn domein aan de oever van de Schelde bouwt Fernand een kartonnen kasteelhut voor zijn illusies en voor zijn gasten. Bij wijze van attractie rijdt hij op een houten kermispaard en danst zijn vrouw bevallig op een koord.

Fragment: KLINGELDEKLINGEL DE KNAL BOEM PATAT. Dat is de burgemeester. Hij struikelde over zijn zwaard van keizer Lullius II. Zijn zwaard is tien cm. te lang maar alles liever dan zijn zwaard in te korten. Fernand had de minister verwacht, maar die moest een brug openen in Ethiopië. Bon, zei Fernand, dan zullen we het doen met het volk dat er is.

Tophit van deze zotte zomer van 2015: "Koekenbak", een polonaise door Marc & De Belastingontduikers. Met accordeonist of klankband, tweemaal 45 minuten. Marc brengt zelfs de verlamden en de fiscus aan het dansen. Tevens darmreinigend.

Tussendoor fijn nieuws voor de Vlaamse muziekwereld: Marc kocht SABAM.

En een belangrijk bericht voor Peter en Sarah, straks met een karavaan hulpgoederen op weg naar Calais. Twintig kilometer voor Calais zal uw GPS melden "Pas de Calais". Niet op letten. DOORRIJDEN. Calais is er wel degelijk maar uw GPS is gehackt door de Franse overheid. Negeer ook de borden langs de weg die u mededelen "Pas de Calais".

Aan onze eigen kust heeft burgemeester Lippens al een bordje laten plaatsen "Knokkeweg", om op alles voorbereid te zijn.

En nu moet ik me klaarmaken voor het feest want ik heb hier een uitnodiging voor een party in een kartonnen kasteel op Linkeroever. De brief heeft er een paar weken over gedaan. Hij was gericht "Aan de weledelgeboren Heer Koro, ambassade van Japan, in 1000 Brussel".

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye