Koro* 19 aug '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

(Calimero Wever ijsbeert door zijn kabinet. Hij is ruim een half uur terug van vakantie en nog geen journalist gezien. Nerveus roept hij zijn kabinetschef "Philippus !" "Ja, heerser van de stad waar de zon nooit ondergaat". "Philippus, trek ik deze leren minirok aan met witte toga, of toch liever een blauw pak ? En ziet dat onze symbolen goed in beeld zijn voor de fotograaf. Ons V-teken van Churchill en onze handjes van patisserie Bury in de Hoogstraat. Ge vindt al onze symbolen terug in het. Suske- en Wiske-album "De gladioze gladiator". Ah, daar is de jounalist al van de Tijd. 't Werd tijd, hé jongen ? Woordspeling. En blijf van dat zwaard van Augustus, dat is een wapen !"

Tijdens uw vakantie, burgemeester, hebben onze hardwerkende historici gevonden dat gij een rechtstreekse afstammeling zijn van keizer Lullius II en keizerin Agrippina Colada.

"In sommige takken van mijn familie heeft altijd een drang gezeten naar een of andere vorm van collaboratie, dat was blijkbaar al zo in het Romeinse tijdperk. Op reis in Italië heb ik de laatste tochten van Augustus gereconstrueerd. Van de patio naar het toilet en terug. De laatste levensdagen van Augustus waren gekenmerkt door een niet aflatende stroom van decreten, wetten en veranderingen, een diarree van waardevolle gedachten. Recent heb ik geschreven dat de geschiedenis mij zal beoordelen op mijn veranderingen. Als ge iets niet verandert, verander dan tenminste de naam. Dat hebben de Vlamingen graag. Vroeger waren er volksopstanden als de tienden veranderden, tegenwoordig spreken wij niet meer in termen van tienden maar van helften. Vroeger begonnen de mensen voor zichzelf te werken in augustus. Voortaan wordt dat bartember of bartober.

-Zal het volk dat blijven slikken, burgemeester ?

"Zeg maar gewoon hoogheid. Ik heb "de hardwerkende Vlaming" bedacht, wel dat hij zich daarnaar gedraagt.

-En de Walen, hoogheid ?

Nu zijn we er zie. Het is allemaal de schuld van de Walen. Zij hebben maar één doel. Op een stoel bij de voordeur wachten op hun dopgeld. Terwijl de hardwerkende Vlaming eh... hard werkt. De Walen rijden niet met twee BMW's, zij hebben geen labradors of andere stijlvolle hondenrassen, ze halen hun huisdieren in het asiel !

En nu moet ik beginnen te werken, want er moet nog van alles veranderd worden tegen morgenvroeg.

Vroeger moest mijn politie het tuig te lijf met wapenstokken, nu schiet ze pepperspray af met geweren.

Dat zijn de veranderingen die het volk ons vraagt.

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye