Koro* 17 jul '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Sarah en Peter zijn terug uit Athene, waar de zon brandde op een verward volk. Ze putten nu zuurstof in Le Mesnil, waar de beschaving uit deint in de Franse wouden. Maar dankzij internet komt de verdwazing overal. Juncker, de Luxemburgse dikkop van de malafide transacties, zocht een clown als "speciaal adviseur om de burger dichter bij de instellingen te brengen". En hij kwam terecht bij de muis Luc Van den Brande die ooit zeven jaar minister-president van Vlaanderen was. Vijftig tinten grijs in één persoon verenigd. Van den Brande, wiens voornaamste politieke uitspraak aan de ontbijttafel luidde : "Is er nog smeerkaas" , was al jaren begraven in de voorzitterszetel van de raad van bestuur van de VRT, waar hij zich mocht buigen over Slongs die van Ongs en staatsgevaarlijke liederen over Ringland. Nu gaan de moffen hem uitleggen wat de instellingen zijn en daar gaat hij dan de burger dichter bij brengen. Aufmachen, schnell, schnell. "En hoe dicht moet dat dan zijn, Fraulein Merkel?" "Zo dicht dat we zonder al te veel moeite aan zijn portefeuille kunnen"   *   Wij hebben namelijk nog overschot. Volgens De Tijd heeft de gemiddelde Belg een netto vermogen van 190.000 euro. En dat is nog laag ingeschat. Zo hebben Marc Coucke en ik samen bijvoorbeeld meer dan twee miljard   *   Inmiddels houdt Maggie De Block haar dik gat ook niet stil. Langdurig zieken die een job weigeren verliezen tien procent van hun royale uitkering. Langdurig zieken moeten aan de slag, Maggie zelf aan de kwinkslag   *   Financiën werft de komende weken 1352 nieuwe personeelsleden aan   *   Om ons nog beter te dienen   *   Een Saudische prins, die zijn vakantie wil doorbrengen aan de Côte d'Azur, heeft daar alvast voor de veiligheid een stuk strand laten betonneren. Hopelijk is het niet de Ali Baba die 3,5 miljard wil investeren in de Antwerpse haven, een cowboyverhaal waar we de jongste maanden heel weinig van vernemen. Dergelijke positieve verhalen vormen nochtans de ruggengraat van de geschreven pers, deze belangrijke komkommerdagen in juli   *   KORO, als steeds bezorgd om de informatie achter de informatie   *

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye