Koro* 10 jul '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Geslachts-neutrale toiletten voor transgenders. Het geniale idee ontsproot aan de hersentjes van Elisabeth Homans, die steeds op de eerste rij staat als er komkommernieuws dient gecreëerd. Gedaan met 't manneke en 't vrouwke op de deur. 't Manneke en 't vrouwke en nog iets tussenin. Hier spreekt het progressief gezicht van de NVA. In de toiletten van het Antwerps OCMW loopt een proefproject ter zake. Daar staat er beurtelings een Wc-bril omhoog en een naar beneden. Wordt bij succes verlengd   *   Calimero Wever hoopt in 2020 nog een fortuin over de balk te smijten met de organisatie van de Tourstart. In 2020 is De Wever toch geen burgemeester meer?   *   Inmiddels pleit de NVA ervoor de Tour weg te halen van de VRT, die zich zou moeten focussen op minder commerciële sporten. De omroepsters zijn juist op tijd weg om geen vinkenzettingen, kiekenkaartingen en petanque-wedstrijden te moeten aankondigen *   Travel Bird organiseert de hele zomer cruises op de Middellandse Zee. Ervaar de bootvluchtelingen alsof je er bij was. De firma heeft daartoe verscheidene kajuiten ter beschikking. De binnen kajuiten hebben geen raam. Hoe krijg ge dan ooit een drenkeling te zien ? De buiten kajuiten kijken uit op de reddingssloepen. Dat is een geruststellend idee voor vakantiegangers die nog worden gekweld door nachtmerries over wijlen de Concordia. En dan zijn er nog de balkon kajuiten die "de naam zegt het al, beschikken over een balkon"   *   Bird is the word (The Trashmen)   *   Wie een heel jaar De Tijd leest krijgt vroeg of laat zin een touw te nemen en naar de zolder te klimmen. Maar gisteren stond er zowaar een positief bericht in De Tijd. "De Zeeuwse mosselen zijn groter dan vorig jaar". Ze groeien mee met het begrotingstekort   *   En ondertussen beleeft China zijn zwaarste beurscrash ooit. Paf, 3.000 miljard weg   *   De Chinezen zullen dat traditioneel oplossen met enige honderden jaren strafkamp en een handvol executies. Dat heeft altijd efficiënter gewerkt dan een hoorzitting   *   KORO, voor elke oplossing een probleem   *

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye