Koro* 15 jun '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Proficiat John Crombez, 't was lang geleden dat de socialisten nog eens een verkiezing wonnen   *   Ik weet niet of het inmiddels al gebeurd is, maar in Planckendael zoeken ze een naam voor de pasgeboren giraf   *   Ik zou hem Raf noemen   *   David Beckham heeft zijn eerste filmrol te pakken. In een historisch drama speelt hij de goed gevulde onderbroek van Koning Arthur   *   Volgens de statistieken heeft de Vlaming nog nooit zoveel gesport als dit jaar. Om het half uur is er wel ergens te lande een hartstilstand   *   Bij de kilometerheffing zal er een onderscheid worden gemaakt tussen wegen met gaten en wegen zonder gaten   *   De Standaard betreurt dat er geen landingsbaan in zicht is voor Bruno Tobback. Met zijn dik 70.000 euro per jaar van 't parlement kan hij voorlopig nog wel een tijdje blijven vliegen   *   Volgens mij zijn er na de voetbalwedstrijd Wales - België een paar Chinezen heel rijk geworden   *     Vanaf volgend jaar wordt het drinkwater goedkoper voor zuinige gezinnen   *   Wie niets drinkt betaalt alleen het abonnement     *   Maar je moet wel het zwembad vullen met Vittel     *     De nieuwe nieuwsbrief van de KORO-bank is uit. Bij deze gelegenheid wordt de KORO-bankkaart voorgesteld, een unieke bankkaart waarmee je absoluut niets kan aanvangen. Met deze primeur kunt u bijvoorbeeld geen geld afhalen, want er is geen geld. Waarom dan de KORO-bankkaart hoor ik u vragen. Om ze in je portefeuille bij je andere bankkaarten te stoppen. Zodra je je brieventas opent, zien de omstaanders "Oooh... een KORO-kaart". Zij zullen jaloers zijn op deze kaart die u onderscheidt van de andere bankgebruikers. En vergeet niet: binnenkort volgt de KORO Gold Card, met nog meer voordelen. Met de KORO Gold Card kunt u bijvoorbeeld ook geen geld afhalen in het buitenland !   Mersie KORO !     *   Terwijl ik deze tekst typ, hoor ik dat in Amsterdam Drs.P is overleden. Bijna 97. Net zoals Cavanna had hij recht op onsterfelijkheid. Maar waar zijn de mensenrechten als je ze nodig hebt ?     *

Sikkels klinken

sikkels blinken

ruisend valt het graan

als je iemand weg ziet hinken

heeft hij 't fout gedaan.

Drs.P. vanaf nu in mijn privé-galerij der onsterfelijken, tweede plank van boven, rechts.

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye