Crowdfundingactie Apache.be draait op volle toeren

Redactie Apache
vip
vip
Zij steunen Apache.be

Exact een week geleden startten we met onze campagne 'Investeer in Apache.be'. Behalve een hele hoop formele en informele positieve reacties en blijken van steun overtuigden we al 250 aandeelhouders die investeren in de vierde macht en als mede-eigenaar mee willen bouwen aan een unieke en noodzakelijke nieuwssite die echt onafhankelijke en diepgravende berichtgeving, duiding en onderzoeksjournalistiek opnieuw centraal stelt. Samen brachten die 250 aandeelhouders 25.000 euro aan kapitaal bij elkaar. Dat is een achtste van het totaal dat we voor ogen hebben.

Toen we vorige week de sprong waagden, konden we met de beste wil van de wereld niet vermoeden waar we vandaag zouden staan. Apache.be is een erkende coöperatieve vennootschap met echte aandeelhouders die hun stem kunnen laten horen op de jaarlijkse algemene vergadering. Onze coöperatie werd recent nog bedacht met het label van het Europees Sociaal Fonds. Het veronderstelt engagement om die stap te zetten.

De komende weken zullen we onze campagne breder verspreiden. Daarvoor liggen concrete plannen op tafel, maar we staan ook open voor suggesties, concrete hulp of het openstellen van platformen langswaar we ons doelpubliek optimaal kunnen bereiken.

De hartverwarmende reacties van onze kersverse aandeelhouders, de on en off the record steun van talloze collega's uit de reguliere media en van mensen die ons in woord en daad steunen, de lopende gesprekken met mensen die overwegen om grotere sommen geld in de vierde macht te investeren, ... Het versterkt ons vertrouwen dat we, in navolging van buitenlandse voorbeelden als Mediapart in Frankrijk en De Correspondent in Nederland, onze ambitieuze plannen kunnen waarmaken.

Investeer nu in Apache.be.

LEES OOK
Redactie Apache / 13-04-2021

Franse nieuwssite Mediapart blijft journalistieke bakens verzetten

Mediapart zette de voorbije jaren kwaliteits- en onderzoeksjournalistiek opnieuw op de kaart. Leden van Apache zullen vanaf nu geregeld (vertaalde) bijdragen van Mediapart kunnen…
plenel
Redactie Apache / 12-02-2014

Investeer nu in Apache.be

Apache.be start vandaag met een crowdfundingoperatie. De komende weken willen we bij het grote publiek 200.000 euro ophalen. Met dat geld zal Apache.be de redactie fors uitbreiden…
Investeer in Apache.be
Redactie Apache / 09-12-2011

Apache duikt op in Le Soir

Vandaag kan Apache rekenen op aandacht in de papieren versie van Le Soir. ‘Apache veut être lu au sud’ is de kop boven een artikel waarin Le Soir-journalist Jean-François Munster…
Le-Soir-Apache