Zoek met Apache mee naar een verdienmodel

8

De redactie van Apache zoekt samen met het Antwerpse innovatiebureau Board of Innovation naar een verdienmodel zodat onze journalistieke inspanningen een steviger fundament krijgen. Op 24 maart organiseren we een eerste inleidende workshop. We zijn nog op zoek naar een aantal deelnemers.

Board of Innovation-mede-oprichter Nick De Mey (links) aan het werk (Foto Board of Innovation)

Board of Innovation-mede-oprichter Nick De Mey (links) aan het werk (Foto Board of Innovation)

Geld verdienen aan journalistiek is vandaag niet meer zo vanzelfsprekend. Heel de nieuwssector zoekt ondertussen naar deze Heilige Graal. Nieuwe digitale technologieën en de veranderende machtsverhoudingen tussen oude en nieuwe spelers zijn maar enkele van de oorzaken. Heel de nieuwssector hervormen is mogelijk wat hooggegrepen maar een manier vinden om voor Apache een inkomstenmodel uit te werken niet.

Het bureau Board of Innovation heeft zich gespecialiseerd in het designen van business modellen. Samen met de redactie van Apache gaan ze de komende maanden op zoek naar enkele opties om geld te verdienen met dit platform.

Vrijwilligerswerk

Vandaag draait alles nog op vrijwilligerswerk, maar we denken dat er sterkere concepten te vinden moeten zijn dan subsidies en donaties. Een inkomstenmodel heb je uiteraard niet op één, twee, drie. Als startpunt van dit innovatietraject organiseren we op 24 maart (18u30-21u30) in Antwerpen een eerste workshopsessie.

Graag nodigen we voor deze eerste brainstormsessie enkele lezers en fans van Apache met wilde en scherpe ideeën. Wil je aan deze workshop deelnemen, mail je contactgegevens naar apache@boardofinnovation.com. Geef ook kort aan wie je bent en waarom je aan onze workshop wil deelnemen. We houden u op de hoogte.

Auteur: Bram Souffreau

Journalist sinds 2000. Was redacteur bij Metro en webredacteur bij Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Tekende het ActuaNet-initiatief bij Concentra mee uit en was er coördinator. Hield sinds 2001 de weblog Kapingamarangi.be bij, geeft cursussen ‘Schrijven voor het web’ en werkte mee aan Internetjournalistiek.be. Interesses gaan uit naar online journalistiek, internet, IT, internationale politiek, mensenrechten en elektronische muziek.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid