Zoek mee naar komkommers

apache

Ja, het is komkommertijd. Om de tien minuten naar nieuwssites surfen heeft geen zin meer: vaak blijft hetzelfde nieuws de hele dag bovenaan op de voorpagina staan. Frustrerend. Vanaf 1 juli lijkt er opeens niets meer te gebeuren in de wereld.

Naarstig

Awel, wij geloven dat niet. Alsof alleman op reis is en daar werkelijk niets uitsteekt dat nieuwswaardig is. Alsof alle sukkelaars die te laat waren om congé payé aan te vragen zich opgesloten hebben op hun zolderkamer om twee maanden aan een stuk geen klop uit te steken. Precies of wij moeten aannemen dat alle criminelen profiteren van de warmte om even géén misdrijven te begaan, zelfs niet in hun soms hoogst onveilige landen van herkomst, waar zij na een jaar van hard labeur weleens de zomer plegen door te brengen. Tarara dat de Joden en de Palestijnen geen raketten meer naar elkaars kop schieten.

Maar goed: als er geen journalist zit toe te kijken, staat het niet in de krant, en als het niet in de krant staat, is het niet gebeurd. Zo simpel is dat.

Gelukkig is niet íédere journaliste op een snoepreisje vertrokken dat zij tussen twee Belga's door in de schoot geworpen kreeg met de groeten van de hoofdredacteur, de uitgever of de adverteerder. Niet elke reporter werd door zijn vrouw op de eerste vlucht gesleurd richting Spanje, Griekenland of – godbetert – de een of andere overzeese eilandengroep. Er zijn doorzetters die niet wegvluchten voor de vaderlandse ozon. Het journaille dat ter redactie blijft, vult naarstig krantenpagina's en nieuwssites. Dat gaat minder vlot dan anders, het aanbod is vaak niet om over naar huis te schrijven, maar lezers die verschillende bronnen in de gaten houden, die overleven de zomer wel.

Splijtende nieuwsberichten

Ook wij houden onze lodderige ogen open om u zodoende elke dag een kort ende gebald nieuwsoverzichtje aan te bieden. Helaas draaien ook wij in deze tijden slechts op halve kracht – of minder. Het zou niet mogen: zelfs freelance journalisten schijnen vakantie te kunnen nemen. Het is algemeen bekend dat het socialisme veel kapot gemaakt heeft, maar dat ook zelfstandigen nu al tijd krijgen voor een sociaal leven, dat gaat er bij mij niet in. Zeker niet omdat we nu met nog minder zijn om de productie van de collega's – nationaal en internationaal – af te speuren op zoek naar sappige brokken journalistiek.

Daarom een omroep aan u, lezer die weerstaat aan de zomerse verlokkingen, om ons op de hoogte te houden van interessante artikels, filmpjes en infografieken. Wijs ons via Twitter op splijtende nieuwsberichten, drop via redactie@apache.be enige blinkende komkommers in ons mandje. Zo helpt u mee om de goegemeente blijvend te informeren.

En als u dát niet ziet zitten, mag u altijd een zonnige overschrijving op onze rekening plaatsen. Dat helpt ook.

Tim F. Van der Mensbrugghe

LEES OOK
Redactie Apache / 17-11-2023

Collega-onderzoeksjournalisten bekronen Apache

Het VVOJ-Vliegwiel wordt uitzonderlijk aan de hele redactie van Apache uitgereikt.
Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck ontvangt het VVOJ Vliegwiel van jurylid Jeroen Trommelen.
Redactie Apache / 06-09-2022

Apache zoekt uitgever

Zorg jij voor het commercieel succes van de nieuwssite Apache en Apache Magazine?
apache logo inhoud heerst
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE