Los het probleem-BHV zelf op!

1

De federale regering heeft andermaal gefaald. Terwijl Leterme II in lelijke brokken uit elkaar valt, gloort de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde ongesplitst aan de horizon. Maar als de politiek het niet kan, dan is het aan de burger om vijf minuten moed te tonen. Dankzij het exclusieve BHV-ganzenspel™ van Apache kunt u de institutionele kanker zélf wegsnijden.

Door de redactie

Het BHV-ganzenspel. Klik op de illustratie voor een printvriendelijke versie (.pdf).

Op vraag van Apache heeft illustratrice Lo een mooi ganzenbord uitgetekend. De bedoeling is om zo snel mogelijk BHV te splitsen. Klik op de illustratie van het ganzenbord en print het uit. U hebt verder één dobbelsteen nodig en voor elke speler een pion. Dat kunnen bijvoorbeeld euromunten zijn. (Als er een Waal meedoet, zorg er dan voor dat hij zijn eigen muntjes meeneemt, of hij gaat er achteraf met de uwe vandoor.)

Dankzij het BHV-ganzenspel hoeft u niet te wachten op een nieuwe regering om vooruitgang te boeken in dit ontbindende land. Neem het heft in eigen handen en ga door waar de politieke partijen gestopt zijn. In het BHV-ganzenspel wordt u zelf koninklijk bemiddelaar of informateur en toont u uw tegenspelers hoe men moet onderhandelen zonder van de Vlaamse grens een schel kaas met gaten te maken.

Ook zult u er eindelijk in slagen om uw kinderen of uw seniele grootje spelenderwijs uit te leggen wat dat vervelende gedoe met die kieskring nu eigenlijk allemaal betekent. De Kansspelcommissie heeft het BHV-ganzenspel overigens goedgekeurd voor gebruik in de klas. “Educatief is het een topper en ook het spelelement is van een zekere elegantie”, oordeelde de concièrge van de betreffende overheidsdienst.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu nog aan 6,66 euro per maand.


Ja, ik word lid