VERBIEST Terry

0

Terry Verbiest (geboren in 1955 in Tienen) studeerde communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Na zijn burgerdienst begon hij als distributieverantwoordelijke bij de VUM. Ondertussen deed hij mee aan het journalistenexamen van de toenmalige BRTN en werkte vervolgens vier jaar als journalist voor de openbare omroep. Eind jaren tachtig verhuisde hij als een van de eersten naar de pas opgerichte VTM, waar hij assistent werd van hoofdredacteur Jan Schodts.

Verbiest was een echte jobhopper. Van 1993 tot 1995 was hij directeur-hoofdredacteur van de regionale zender TV Brussel. Daarna keerde Verbiest terug naar de VRT als presentator van het radiomagazine Het vrije westen, samen met Geertje De Ceuleneer. Dan was hij gedurende vijf jaar directeur informatie bij VT4, waar hij zijn oude VTM-gabber Carlo Gepts terugvond, die inmiddels directeur-generaal van VT4 was. In het voorjaar van 2001 nam Verbiest ontslag om hoofdredacteur te worden van Bonanza, het weekblad van Woestijnvis, met Kris Hoflack als zijn adjunct. In die functie was Verbiest de opvolger van Bruno Wyndaele. Na het stopzetten van Bonanza presenteerde Verbiest Aan tafel, een talkshow van de VRT. In die periode maakte hij ook een aantal uitzendingen voor Spraakmakers op Canvas, samen met Frieda Van Wijck.

Verbiest stapte eind 2001 uit de media. Hij werd directeur van het milieutechnologiebedrijf Seghers. Daarna was hij korte tijd hoofd communicatie van toenmalig staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie Els Van Weert (Spirit). Vervolgens werd hij communicatieman bij Alfacam en in 2006 woordvoerder van voetbalclub Lierse. In 2007 werd Verbiest  parlementair medewerker van Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker), maar na de slechte verkiezingsresultaten in 2009 werd hij door de LDD-voorzitter ontslagen. Verbiest is nog steeds actief als zelfstandig media-adviseur en mediatrainer.

Quote: ‘Ach, ik heb ook vastgesteld dat er heel veel te doen geweest is rond dat jubileum van VTM, maar dat er nergens gesproken werd over Carlo Gepts, Jan Schodts of mezelf, mensen die er tien jaar geleden allemaal bij waren. Tja, de stalinistische geschiedenisvervalsing moet ergens zijn oorsprong hebben, nietwaar?’ (bron: TV Expres, 20 februari 1999)