HANOT Jules

0

Gentenaar Jules Hanot begon zijn loopbaan in 1973 als sportjournalist bij Vooruit, het toenmalige socialistische partijdagblad. Na het faillissement van die krant verhuisde hij in 1978 mee naar De Morgen. Bij die krant vervulde hij verschillende functies, onder meer die van redactiechef en cohoofdredacteur, naast Ludwig Verduyn.

In september 2000, na de aanstelling van Rudy Collier tot algemeen hoofdredacteur van De Morgen, werden Peter Mijlemans en Walter Pauli diens adjunct-hoofdredacteurs. Hanot degradeerde tot redactioneel manager en verantwoordelijke uitgever van De Morgen. Enkele maanden later, begin 2001, stapte hij over naar het persagentschap Belga, waar hij als algemeen hoofdredacteur werd binnengehaald door directeur Egbert Hans, de vroegere directeur van De Morgen.

Twee jaar later, in mei 2003, stemde de directie van Belga in met de vraag van Hanot ‘om zich enkele maanden te kunnen concentreren op toekomstgerichte projecten voor het persbureau’. Hanot droeg zijn hoofdredactionele bevoegdheden over aan Marc Hollanders. In maart 2004 werd Hanot hoofdredacteur van TV 2 Weken, een nieuw tv-blad van Magnet Magazines, de magazinepoot van De Persgroep. Het bleek een verlieslatend project en na amper anderhalf jaar werd het blad weer opgedoekt.

Hanot is de zoon van wijlen professor Michel Hanot. Hij is tevens de levenspartner van Marianne De Baere, die verantwoordelijk is voor de weekendmagazines van De Morgen. Momenteel is Hanot columnist van deze krant.